Laksmhi treed op in De Tamboer. Zondag NNO Amselkwintet te zien

Lakshmi – Theaterconcert ADEM in De Tamboer

 Hoogeveen – Vrijdag 1 maart speelt de Haarlemse LAKSHMI haar theaterconcert ADEM in De Tamboer. De jonge zangeres bracht de afgelopen twee jaar al twee albums uit, was onder meer te zien in De Beste Singer-songwriter, De Slimste Mens en schuift regelmatig aan in DWDD. Na haar weergaloze vertolking van Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen kan niemand meer om haar heen.

De reacties op haar debuut en theatertour zijn lovend, zowel pers als publiek is laaiend enthousiast. Niemand minder dan popprofessor Leo Blokhuis en muziekkenner Eric Corton prijzen haar aan. LAKSHMI studeerde aan de Herman Brood Academie en maakt bijzondere, donkere luisterliedjes. Haar pop-noir muziek komt uitstekend tot recht in het theater en de beleving wordt compleet gemaakt met magische visuele effecten en haar vrije dansbewegingen.

LAKSHMI – Fotograaf Tess Janssen

Kaarten voor ADEM zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

 

kamermuziekconcert door het nno amselkwintet

 Hoogeveen – Zondagmiddag 3 maart speelt het Amselkwintet van het Noord Nederlands Orkest werken van Dvorák en Moessorgski in De Tamboer. Het kwintet bestaat uit Sergei Bolotny op viool, Yu Li op viool, Merel Willers-Hunveld op altviool, Kate Harris op cello en Finne van der Maar op contrabas. 

 Antonin Dvorák
De Tsjechische componist Dvorák wordt beschouwd als één van de belangrijkste componisten van het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Hij is vooral beroemd van zijn machtige Celloconcert en zijn ontroerende kamermuziek. Hij schreef negen symfonieën, waarvan de nummers 7, 8 en 9 uitblinken van populariteit en het meest uitgevoerd worden.

Modest Moessorgski
Modest Moessorgski werd opgeleid tot officier maar was meer geboeid door de muziek. Hij componeerde voor piano maar vele van zijn werken zijn postuum door anderen georkestreerd, o.a. door Ravel. Na voorspoedige jaren raakte zijn leven in verval en was alcohol de oorzaak van zijn vroege dood op 42 jarige leeftijd in St. Petersburg. De pianocyclus Schilderijen van een Tentoonstelling is zelfs door Emerson, Lake & Palmer bewerkt als Symfonische Rock.

Kaarten zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord