Meld je aan voor sport en cultuurkamp

Hoogeveen – In de zomervakantie wordt van maandag 12 tot en met vrijdag 16 augustus een sport- en cultuurkamp gehouden. Het wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen van de gemeentenHoogeveen en De Wolden en de jongerenwerkers van Welzijn de Wolden.

Een week lang worden gezellige, sportieve en culturele activiteiten georganiseerd voor basisschoolkinderen uit de twee gemeenten. Dit jaar is het kamp in de Wijk.

VOOR WIE?
Het kamp is bedoeld voor kinderen uit de basisschoolgroepen drie tot en met acht die in de zomervakantie om verschillende redenen niet op vakantie gaan. Denk bijvoorbeeld aan ziekte van familieleden of verminderde financiële mogelijkheden. Wij bieden deze kinderen de mogelijkheid om in de zomervakantie een week lang gratis georganiseerde activiteiten te komen doen. Alle kinderen die na de zomervakantie naar groep drie gaan of voor de zomervakantie nog in groep acht zitten zijn welkom. Er is plaats voor 50 kinderen. Opgave gaat op volgorde van binnenkomst.

SPORTHAL IN DE WIJK
Van maandag- tot vrijdagmiddag verblijven de kinderen in en rondom de Wijk. In sporthal De Slenken worden slaapruimtes ingericht, waar dekinderen op hun eigen luchtbedden slapen. Overdag zijn er sportclinics en cultuurworkshops, maar bijvoorbeeld ook spelletjes, zwemactiviteiten en een bonte avond. De kinderen worden ingedeeld in groepen met leeftijdsgenoten, die begeleid worden door sportfunctionarissen, jongerenwerkers en vrijwilligers. Tijdens de week is er aandacht voor een gezonde leefstijl, worden kinderen gecoacht op hun gedrag en zijn er professionals die met kinderen kunnen praten als het even niet zo lekker gaat. Voorop staat dat het een leuke vakantieweek is.

AANMELDEN
Aanmelden voor het kamp kan per e-mail bij Frank Schuurman (Hoogeveen) of Yvonne Hooijer (De Wolden) via f.schuurman@dewoldenhoogeveen.nl
of yvonnehooijer@welzijndewolden.nl. U krijgt dan een aanmeldformulier toegestuurd. Wilt u liever het formulier op papier ontvangen of samen invullen, geef dit dan aan bij de aanmelding. Voor vragen over het kamp kunt u ook bij Frank Schuurman of Yvonne Hooijer terecht.

Deel dit bericht!

Geef een reactie