Subsidie voor ‘Hoogeveen woont Slim’

Hoogeveen – Gedeputeerde Staten hebben besloten om een subsidie van € 24.000,- toe te kennen aan de gemeente Hoogeveen als bijdrage in de kosten van het project ‘Hoogeveen woont Slim’. Met de subsidie hoopt het project aan het eind van dit jaar als zelfstandige onderneming verder te kunnen in het adviseren over energiezuinige maatregelen in Hoogeveen.

Onder het motto ‘Hoogeveen woont Slim’ helpt de gemeente Hoogeveen huiseigenaren hun woning energiezuiniger te maken. Zij krijgen op verschillende punten advies; welke energiebesparende maatregelen kan ik nemen, hoe kan ik dit toepassingen in mijn huis, wat kost dat, wat scheelt dat op de energierekening en hoe kan ik het financieren? Met het project wordt ingezet op het duurzaamheids-bewustzijn van de inwoners van de gemeente Hoogeveen en wordt een bijdrage geleverd aan energieneutraal wonen in Drenthe.

Winkel in centrum

In september 2018 is de woonwinkel ‘Hoogeveen woont Slim’ verhuisd naar het centrum van Hoogeveen. Hierdoor en door de verruiming van de openingstijden is de woonwinkel gemakkelijker te bereiken. De komende tijd wordt meer ingezet op acties, activiteiten en social media om de inwoners te bereiken. Verder wordt gebruik gemaakt van een mobiele miniwinkel die wordt ingezet voor acties in de wijken.

Samenwerking

‘Hoogeveen woont Slim’ is een samenwerking van Domesta, Salutum, Makelaar Hup en Fidom en de Hanzehogeschool. Voor de uitvoering werkt de gemeente Hoogeveen samen met Reimarkt, een organisatie die zich inzet voor het verduurzamen van woningen in Nederland door samen te werken met bewoners, gemeentes, woningcorporaties en leveranciers.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord