Ook de talenten blijven HZVV trouw

Hoogeveen – De selectie voor komend seizoen begint steeds meer vorm te krijgen, nu de technische commissie van HZVV ook met Kelly Joao, Milan Ronkes en Tim Mulder overeenstemming heeft bereikt over hun voetbaltoekomst.

Trainer Gert van Duinen is verheugd met de uitkomst van de gesprekken. ‘We gaan vol voor promotie en dan heb je een brede selectie nodig.
Vorig seizoen heeft iedereen kunnen zien dat je in de hoofdklasse meer spelers nodig hebt dan bijvoorbeeld dit seizoen. Dan is het fijn dat jongens die dicht tegen een basisplaats aanzitten blijven en bereid zijn om verder in zichzelf te investeren.
Ik ben tevreden over hun ontwikkeling en hoop dat ze het mij komend seizoen lastig gaan maken.’

TC-lid Flip Vellinga sluit zich van harte bij die woorden aan. De oud-trainer van het 2e elftal van HZVV richt zich in zijn nieuwe rol met name op de jeugd en vindt het prettig om te zien dat de spelers uit de eigen opleiding steeds meer de aansluiting vinden met de hoofdmacht. In dat opzicht noemt hij ook de naam van Jorn Ballast, die dit seizoen vervroegd overkwam uit de jeugdafdeling. ‘Ook een jongen met veel potentie, waar we zeker mee doorgaan.’
Vellinga hoopt dat de jeugdspelers het geduld kunnen opbrengen dat soms nodig is om de laatste stap naar de hoofdmacht te zetten. ‘Daarom is het fijn dat ons 2e elftal volgend seizoen vermoedelijk weer in de reserve hoofdklasse speelt. Dan krijgen onze beloften méér tegenstand en dat is goed voor hun ontwikkeling.’

Deel dit bericht!

Geef een antwoord