112/Misdaad

FNV schrikt van resultaten eigen Meldpunt Agressieve Asielzoekers

Hoogeveen – Vakbond FNV is geschokt over het aantal en de ernst van de meldingen die zij heeft binnengekregen over onveilige werksituaties van medewerkers bij asielzoekerscentra.

Het grootste deel van de meldingen ging over dagelijkse geweldsincidenten. Niet alleen tussen bewoners, maar ook rechtstreeks naar het personeel. Het gaat onder meer om situaties met verbale en fysieke agressie, het dreigen met vuurwapens, messen en andere scherpe voorwerpen, doodsbedreigingen, (seksuele) intimidatie, zelfmoordpogingen en drugsoverlast.Het personeel klaagde ook over de onveilige gebouwen en onvoldoende beveiliging.

FNV wil dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) direct ingrijpt om de werksituatie veiliger te maken op alle locaties. Dat betekent meer medewerkers, meer beveiliging met meer bevoegdheden en een onderzoek naar de veiligheid van de gebouwen.
FNV opende begin februari een digitaal meldpunt voor medewerkers van asielzoekerscentra. De vakbond deed dat omdat personeel van het COA zich tijdens het werk zorgen maakt over de eigen veiligheid.

al extra personeel voor EBTL Hoogeveen 

In de afgelopen weken zijn er voor het extra begeleiding en toezichtlocatie (EBTL) van het asielzoekerscentrum in Hoogeveen, extra personeelsleden aangenomen. In plaats van 30 personeelsleden zijn het nu 40 die de problemen in het in de volksmond genoemde ‘aso- azc’ het hoofd moeten kunnen bieden.

Een gedachte over “FNV schrikt van resultaten eigen Meldpunt Agressieve Asielzoekers

  • Toch wel bijzonder dat de vakbond (die er toch is voor de vakbondsmensen) een digitaal meldpunt nodig heeft om hier achter te komen. Dit hadden ze toch gewoon al moeten weten? Of hebben ze geen vakbondsleden rondlopen in het AZC?

Geef een reactie