Starthandeling ter verbetering van het stadscentrum

Hoogeveen – Op dinsdagmiddag 26 februari heeft wethouder Jan Steenbergen samen met Gerard Hoiting (Algemeen Directeur van aannemer Roelofs) en Peter Gelink (Rayonmanager Roelofs), de officiële aftrap verricht van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat in Hoogeveen

Het verbeterplan stadscentrum is erop gericht meer kwaliteit aan te brengen in de Hoofdstraat. We zetten in op meer beleving bij het winkelen. De Hoofdstraat moet aantrekkelijker en gezelliger worden. De ontmoeting vind je in de binnenstad. In een centrum dat is ingericht op het gemak van de bewoners en bezoekers. Waar je lekker kunt shoppen, een hapje eten en cultuur snuiven. Elke keer weer.
Het begin is in het hart: in de Hoofdstraat, bij het Kerkplein en omgeving. Daarna zal de omgeving van de cascade aan de beurt komen.

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door

Al het werk is erop gericht ondernemers, omwonenden en bezoekers zo min mogelijk hinder te laten hebben. De winkels aan de oostzijde van de Hoofdstraat zijn als eerste aan de beurt; daarna volgt de westzijde. Als laatste volgen straatwerkzaamheden in de middenstrook, de doorvoerzone en de zuidzijde van het kerkplein. Daarmee krijgt de aannemer van de spiegelvijver maximaal de tijd voor zijn onderdeel: het sluitstuk van deze fase.
De gemeente en civiel technisch aannemer Roelofs focussen op zorgvuldige en tijdige communicatie. Roelofs zet een omgevingsmanager in die 24/7 bereikbaar is voor ondernemers en omwonenden. Zij openen een informatiepunt in Hoofdstraat 150A. Woensdags van 16.00 -17.00 uur houden zij een inloopspreekuur.

Expositie

De gemeente richt een expositie in waardoor belangstellenden kunnen kijken wat en hoe e.e.a. aangepakt en veranderd wordt. Deze expositie vindt u vanaf de middag van 26 februari in de winkel van !PET Readshop XL, Hoofdstraat 122 – 126, tijdens hun openingstijden.
U kunt de plannen digitaal bekijken op www.bestemmingbinnenstadhoogeveen.nl.


Foto’s gemaakt door Virginia.

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Starthandeling ter verbetering van het stadscentrum

Geef een antwoord