Opleiding landmacht specialisten oefent in Oost-Nederland

Hoogeveen: De School Lucht en Grond Samenwerking van de Koninklijke Landmacht oefent van 4 t/m 8 maart 2019 in het gebied tussen de gemeenten Beilen, Ter Apel, Emmen, Hardenberg, Hoogenveen in de provincies Drenthe en Overijssel.

In deze binationale oefening met de naam ‘Basic Strike’ worden acht cursisten, afkomstig uit Nederland en België, opgeleid als Joint Terminal Attack Controller (JTAC). Dit zijn specialisten die vanaf de grond verantwoordelijk zijn voor de inzet van luchtsteun en met de vlieger hierover communiceren. Om dit proces te oefenen wordt in deze oefening gebruik gemaakt van een helikopter van de Belgische luchtmacht, een propellervliegtuig en een civiele straaljager.

Op maandagmiddag 4 maart (tussen 12.00 tot 18.00 uur) vliegt een Belgische helikopter over de bovengenoemde gemeenten.
Op 5,6,7 en 8 maart (tussen 09.00 en 18.00 uur) vliegt er een propellervliegtuig en een civiele straaljager over de bovengenoemde gemeenten.

Overlast

Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen kunt u terecht op www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Pixabay

Deel dit bericht!

Geef een antwoord