Uitzonderlijk veel animo voor enquête marktwerking in de zorg scholieren

Hoogeveen – De zorg is op dit moment een onderwerp waar veel mensen het over hebben in het land. Dit door onder ander het sluiten van ziekenhuizen en het verhogen van de premie en eigen risico. In Hoogeveen speelt dit onderwerp nog meer door onlangs het verplaatsen van verloskunde en het sluiten van de spoedeisende hulp in de nachtelijke en avonduren.

Myrthe en Sarisha, allebeide HAVO leerlingen in de examenklas van ‘De Groene Driehoek’ in Hoogeveen kregen als schoolopdracht voor economie een enquête marktwerking in de zorg op te stellen. Op zich niet echt bijzonder dat leerlingen een opdracht krijgen om een enquête op te stellen. Maar de dames waren verrast hoeveel deelnemers ze kregen in een paar uur tijd.

Om mensen te krijgen die de enquête invullen is een linkje op social media of in een groeps-app meestal genoeg om een aantal deelnemers te krijgen die de vragenlijst invullen. Maar dat Myrthe en Sarisha een onderwerp hebben uitgekozen dat zeer leeft bij de mensen bleek wel uit het aantal deelnemers dat in een paar uur tijd de moeite had genomen om de korte vragenlijst in te vullen. Krap 8 uur nadat dat enquête online was gezet stond de teller vanmorgen om zeven uur al op een kleine 100 deelnemers die hun mening gaven over de marktwerking in de zorg.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord