Amusement

The 4Horsemen in café De Lijst

Hoogeveen – The 4Horsemen: een swingende band en publiekslieveling in tal van Noordelijke muziekcafe’s. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Variërend van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads. Vanwege het heel eigen karakter van de band is het moeilijk een vergelijking met anderen te maken, maar het is opvallend dat met name fans van Joe Bonamassa een klik hebben met The 4Horsemen. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste live optredens bij met name de grotere bluesfestivals en muziekcafés.

The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf koppige bluesband uit Groningen. Het Noorden van ons land heeft mede door bands als Cuby and the Blizzards een goede traditie op het gebied van de blues. The 4Horsemen weet deze traditie in ere te houden. De bandleden hebben stuk voor stuk een rijk muzikaal verleden.
Ze hebben onder andere diverse, voornamelijk Amerikaanse artiesten begeleid. De optredens spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland. Maar niet alleen daar. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in de geboortestad van Rory Gallagher in Cork, (Ierland) in een speciaal aan hem gewijde music club. In het repertoire is een tribute opgenomen aan Cuby and the Blizzards. De bezetting: Joost Karseboom (gitaar), Gertjan Blaauw (zang, tenorsax, percussie), Ronald Boxma (orgel, piano, backing vocals), Werner van Baarsen (bas, backing vocals) en Hubert van der Jeugd (drums). Tot nu toe zijn er twee cd’ s uitgebracht: Stepping Out (2010) en Lucky (2015).

De Lijst is zondag 3 maart  om 16 uur geopend en de band speelt vanaf 17 uur.

Geef een reactie

Aankomende evenementen