Café de Schout weet overwinning niet binnen te halen

Veendam – De darters van Superleagueteam Café de Schout waren afgelopen zaterdag dicht bij een stunt tegen Status Bar Veendam. Helaas konden de Hoogeveners in de laatste solo de overwinning net niet over de streep trekken waardoor de punten werden gedeeld.

Tijdens de Round Robin kwam Café de Schout al snel op een 3-0 voorsprong mede door een aantal ‘grote mannen’ finishes. Toch kwamen de Groningers weer sterk terug en gingen uiteindelijk ook met het eerste punt van de wedstrijd aan de haal.

In de singlepartijen deed Café de Schout meteen iets terug. Martijn Meinen en Hans de Vries wisten beide hun single met 4-1 te winnen en brachten de bezoekers zo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Bert Jan Mulder en Wesley Kranghand waren echter niet opgewassen tegen hun tegenstander die behoorlijk sterk spel lieten zien.

Vervolgens werd de eerste koppelpartij in rap tempo gewonnen door Status Bar waarmee de wedstrijd definitief naar de kant van de Groningers leek te gaan (4-2 voorsprong). Toch herpakte Café de Schout zich en draaide het de wedstrijd compleet om door drie koppelpartijen achter elkaar te winnen. Hiermee stelde het Hoogeveense team in ieder geval een punt zeker.

In de afsluitende solo partij moest Mulder namens Café de Schout proberen de volle buit mee terg te nemen naar Hoogeveen. Tegen een sterk spelende Heine Uuldriks kreeg Mulder bij een 3-2 voorsprong een wedstrijdpijl voor een 152 finish. Deze werd echter nipt gemist waarna Uuldriks de partij eigenhandig naar zich toe trok en de eindstand bepaalde op 5-5.

Met dit punt kruipt Café de Schout weer iets dichter naar de concurrentie boven zich. Over een maand spelen de darters weer een wedstrijd. Dan is in het eigen café in Hoogeveen nummer 2 van de ranglijst Café de Dissel uit Staphorst de tegenstander.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord