HZVV Vr1 Met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag was HZVV op bezoek bij TKB, The Knickerbockers, uit Groningen om uit te vechten welke club naar de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi zou gaan.

TKB is koploper in de eerste klasse en HZVV de nummer 4 in de tweede dus het was duidelijk dat het een zware middag zou worden.

De eerste minuten ging wat heen en weer maar na een kwartier kreeg HZVV de regie in handen en werd het de betere ploeg. In de 19e minuut kreeg de ploeg loon naar werken. Na een prima verdedigende actie speelde Amber Logtenberg Gulnaz Yildirim aan die na een rush langs de zijlijn een voorzet gaf die door de goed inkomende Maria de Lima snoeihard werd ingekopt, de keepster van TKB kansloos latend en de 0-1 stond na 19 minuten op het scorebord!

Negen minuten later was het andersom. Ditmaal was het uitblinker de Lima die over links doorkwam en de voorzet kwam waar Yildirim goed stond opgesteld en de bal intikte. Binnen het half uur was de stand 0-2!

De overmacht van HZVV bleek wel uit het feit dat HZVV keepster Jansen pas in de 34e minuut voor het eerst in actie moest komen.

HZVV bleef de betere ploeg en een minuut in blessuretijd kwam het ook nog op 0-3. Maria de Lima kwam aan de bal en met een rollertje kreeg ze de bal in het doel

De tweede helft liet helaas een heel ander beeld zien. TKB schroefde het tempo op en HZVV gaf de ploeg uit Groningen te veel ruimte. Telkens weer wist TKB vrije mensen te vinden binnen 25 minuten was de wedstrijd geheel omgedraaid, tot vier keer toe gaf de verdediging van HZVV de spitsen van de thuisploeg de vrijheid waardoor men op 4-3 kwam.

HZVV kreeg daarna weer meer controle en kwam nog een aantal keren gevaarlijk door maar in de 37e minuut gooide TKB de wedstrijd op slot door ook de 5-3 op het scorebord te brengen.

HZVV deed nog wat het kan maar na het eindsignaal van de scheidsrechter bleef alleen de teleurstelling maar ook trots over het feit dat men zo veel druk kon leggen op de koploper uit de eerste klasse.

The Knickerbockers-HZVV 5-3