HODO haalt fors uit in Wijster

Wijster – Voorafgaand aan de wedstrijd Wijster-HODO was de boodschap voor de mannen van trainer André Blom duidelijk; 3 punten meenemen in de knip om zodoende de druk op koploper Pesse te houden. In die opdracht slaagden de Hollandschevelders glansrijk, met een ruime 0-7 overwinning werd Wijster verslagen.

Na een 0-2 ruststand gooide HODO in de slotfase alle remmen los waarbij de doelpunten als rijpe appeltjes vielen in het Wijster doel. HODO kende net als vorige week een goede start, al na 5 minuten lag de bal in het net van Wijster doelman Woering. Patrick Timmerman kon een bal onderscheppen en het was Stefan Kikkert die HODO op een 0-1 voorsprong zette. Deze voorsprong gaf HODO echter nog geen vleugels, integendeel, de beste kans was voor Wijster. Na een klein kwartier was het Ronald Ipema die oog in oog kwam te staan met HODO doelman Marcel Pol. De keeper van HODO kwam als winnaar uit deze tweestrijd en kon zijn doel dus schoon houden. Hierna bleef HODO de aanval zoeken en een schot van Patrick Timmerman kon gekeerd worden door Wijster keeper Woering. Door persoonlijke fouten in de HODO verdediging kon ook Wijster nog enkele malen dreigend worden, maar de spitsen van Wijster hadden het vizier niet op scherp staan deze middag. Dat deed Jorny Otten aan de overkant beter, hij kopte een strak genomen hoekschop van Jorn Smit knap in het Wijster doel. Met deze 0-2 ruststand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld, HODO ging op zoek naar de derde treffer en deze werd bijna gescoord door Dave Padding, zijn vrije schop belandde echter op de paal en hiermee ontsnapte Wijster aan een grotere achterstand. Na een uur kon HODO de wedstrijd in het slot gooien, Dave Padding kon 3 Wijster spelers omzeilen en een grove charge van een Wijster verdediger, waarbij scheidsrechter Hadders perfect de voordeelregel toepaste. Zijn schot betekende de 0-3 en hiermee was het pleit beslecht voor Wijster. De spelers van de thuisclub geloofden het wel en HODO kon uitlopen door een aantal prachtige doelpunten. De 0-4 werd gemaakt door Stefan Kikkert die met een fraai afstandsschot het Wijster doel weer deed bollen. Wijster had nog de eretreffer kunnen maken toen Marcel Pol door de zon verblindt werd, maar met veel kunst- en vliegwerk kon de bal worden weggewerkt uit het 16 meter gebied door de HODO verdediging. HODO ging aan de overkant rustig door met scoren, nu was het Patrick Timmerman die met een kopbal de 0-5 kon scoren na een goede doorkopbal van Jorny Otten. De honger van HODO was hiermee nog niet gestild, de ploeg zocht de aanval en kon via Jorn Smit nog tweemaal scoren. De uitstekend leidende scheidsrechter Hadders floot na ruim 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. Hiermee werd de martelgang van Wijster een halt toegeroepen en HODO kon tevreden terugkijken op een goede wedstrijd. Met deze 0-7 overwinning heeft HODO goede zaken gedaan in de jacht op koploper Pesse. De tot nu toe ongenaakbare Pessenaren staan nu 3 punten voor op HODO. Op zondag 10 maart kan HODO de titelstrijd weer helemaal open gooien. Op deze zondagmiddag staan de beide ploegen namelijk tegenover elkaar in een regelrechte topper. Door de ruime zege van vanmiddag staat HODO er qua doelsaldo beter voor dan Pesse. Een zege in de topper zou betekenen dat HODO de koppositie over kan nemen van Pesse. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur en na afloop zal er live muziek zijn in de kantine.

Man van de wedstrijd: Timon Smeding.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord