Dames Hollandscheveld ‘’winnen’’ met gelijkspel tegen Epe

Hollandscheveld – na het toch wat tegenvallende resultaat van vorige week, stond afgelopen zaterdag een lastig duel op het programma. De nummer drie van de ranglijst, Epe, kwam op bezoek op sportpark De Oosthoek. Het gat tussen de top drie en de middenmoot, waar Hollandscheveld toebehoort, is met 9 punten verschil groot. Maar verrassend genoeg was van dat verschil weinig zichtbaar in de wedstrijd. Het is daarom ook zeker niet vreemd dat dit evenwichtige duel in een gelijkspel eindigde.

Vanaf de eerste minuut zette de Oranje-Zwarte dames goed druk. Met gelegenheidsspits Marjolein Korenhof voorop kreeg de achterhoede van Epe geen moment rust om aan een goede opbouw te werken. Dit resulteerde ook bijna tot de 1-0. Doordat Epe niet onder de druk uit wisten te voetballen, werd er niet altijd slim uitverdedigd. Een pass dat geblokt werd door Elleke Snippe kwam daardoor tegen de paal aan. Pas na een kwartier spelen kwam Epe er een keer uit. Een goed opgezette aanval werd echter niet bekroond met de openingstreffer. Het schot van Epe ging namelijk rakelings langs het doel.

Maar ook Hollandscheveld wist er met verzorgd voetbal regelmatig uit te komen. Een counter in de 28ste minuut leverde de thuisploeg een grote kans op. Elleke Snippe wist de bal voor het doel te slingeren, maar de pass kwam net niet aan bij Sabrina van Nuil die anders alle ruimte had om te scoren. Sabrina was nog tien minuten later wederom dicht bij een goal. Een bal die tussen de verdediger en de keeper inviel werd door beiden verkeerd ingeschat. Sabrina wist tussen beide te komen en kreeg zo een opgelegde kans om te scoren. De keepster van Epe wist zich echter net op tijd te herstellen en kon zich zo net op tijd voor het schot van Sabrina werpen.

De tweede helft kwam Epe sterker uit de kleedkamer en Hollandscheveld moest vooral in deze fase van de wedstrijd tegenhouden. De eerste tien minuten leverde dat niet echt gevaar op. Maar vervolgens was Epe in een kwartier tijd tot driemaal toe dichtbij een doelpunt. De grootste kans kwam waarschijnlijk in de 67e minuut nadat keepster Anna Joelle daarvoor belangrijk was door een schot tot corner te verwerken. Maar vanuit die corner kwam het gevaar op de 0-1. Er gebeurde van alles vlak voor het doel, diverse spelers lagen op de grond en ook de keepster was uit balans. De bal kwam vanuit de rebound voor de voeten van een speelster van Epe die een zo goed als open doel voor zich had. Angela Schonewille stond echter goed op te letten en wist zich voor het schot te werpen en wist zodoende redding te brengen.

Maar ook Hollandscheveld kwam tot tweemaal toe nog dichtbij bij de overwinning. Milady van Dalen wist aan de verdediging te ontsnappen en liep in een rap tempo richting het doel van de tegenstandster. Ze moest echter wel snel een beslissing nemen en besloot de bal in de kruising te schieten. De keepster probeerde de bal wel te keren, maar had nooit redding kunnen brengen. Het was echter helaas pech dat de bal net over de lat achter het doel verdween. In de 90ste minuut presenteerde zich de volgende kans. Een vrije trap van Marjolein wist het hoofd van Sabrina te vinden. De aanvalster kopte de bal vol overtuiging, maar belandde in de handen van de keepster. Gezien het wedstrijdbeeld is de eindstand van 0-0 zeker terecht, maar voor Hollandscheveld voelt het als een overwinning. foto en tekst Remco Bos