Woodstock the Story laat publiek in de Tamboer genieten

Hoogeveen – Zaterdag 23 februari stond de grote zaal van De Tamboer in het teken van 50 Jaar Woodstock. De show vertolkte hoe het legendarische Amerikaanse Woodstock Music en Art Festival in 1969 was verlopen. Het drie dagen durende evenement werd vertolkt in een 3 uur spetterende show vol met live muziek, hippies en veel humor. 

Woodstock was het hoogtepunt van de flowerpower en hippiecultuur. Woodstock the Story neemt iedereen weer mee terug in het hippietijdperk. Waarin er veel geblowd, gedronken en gerookt werd. Zo ook in De Tamboer werd er regelmatig een sigaretje gerookt of biertje gedronken on stage. Een belevenis die de bezoekers drie uur mee nam naar liefde en muziek ( Peace & Music ). Aan het einde van de show in De Tamboer werden bezoekers welkom geheten op het toneel om mee te dansen op de muziek.

Het 9 tal veranderd de hele zaal van theater naar een festivalterrein. Met ruige overgave geniet je de hele avond van The Who, Santana, Janis Joplin, Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker en vele andere top artiesten. Je beleefd hoe Woodstock historie heeft geschreven, iets wat de bezoekers ten tijde nooit hadden verwacht.

Woodstock ’69

Tijdens Woodstock in 1969 trokken bijna een half miljoen bezoekers naar het festival. Een veld van ruim 2,4 vierkante kilometer veranderde in een ware stad op het land van boer Max Yasgur in Bethel. Tijdens het festival maakten 32 bands en solo artiesten optredens wat hedendaags nog steeds als roemruchte tijd word omschreven. Drie dagen lang was het een festival met Liefde muziek en samenzijn.

Woodstock the Story 

De band vertolkte perfect op deze avond het verhaal hoe een organisatie overspoeld werd door eigen succes. Hekken rond het terrein gingen plat, er was een groot tekort aan eten en drinken. Inkomsten bleven achter en het verkeer stond helemaal vast. Waar er een tekort aan eten en drinken was bleek er een overschot aan drugs en regen. Het terrein veranderde in een modderbad en mensen zochten warmte bij elkaar. Three days of Peace & Music. En over wat er allemaal wel en niet op Woodstock plaatsvond… daarover tot de dag van vandaag nog sappige verhalen, mythen en sagen!

 

In the end, it’s all about the music. De geweldige nummers die zoveel mensen inspireren – inclusief onszelf. We hebben ons uiterste best gedaan om een mooie voorstelling te maken. Geen poppenkast of tierelantijnen, maar rechtstreeks van (en hopelijk naar) het hart.

Laurens ten Den, Matthijs van Noort

 

Foto’s en persbericht door: GD Fotografie
Klik op de link voor nog 80 foto’s

Deel dit bericht!

Geef een reactie