Noordscheschut verliest in blessuretijd van Winsum

Winsum – Afgelopen zaterdag leek Noordscheschut op een puntendeling af te stevenen in en tegen Winsum. Waar men gedurende de reguliere speelminuten de meeste mogelijkheden had om de score te openen tegen de nummer drie van de 1e Klasse E, moest de equipe van Marc van Meel in blessuretijd alsnog een zure tegentreffer incasseren.

Na een aftastende openingsfase waren de gastheren het eerst dichtbij een treffer. Een vrije trap ging rakelings voorbij het doel van sluitpost Wiebe Zinger. Aan de andere zijde miste een kopbal van Danny Bouwman op een haar na het doel, vanuit een corner van Aron Boer. In de 23e minuut zette Ton Kamping na een splijtende pass door de Winsumer-defensie Rijnald Vos oog in oog met de vijandige sluitpost, Vos kon het leer echter niet de gewenste snelheid meegeven. Na een half uur spelen was de thuisploeg dichtbij een treffer. Maar nadat Bouwman zijn eigen keeper leek te verschalken, bleek Zinger de situatie toch de baas. Noordscheschut rook dat er deze middag toch iets te halen viel. Nadat een vrije bal van Melvin Mol uiteenspatte op de deklat, stuurde Nick Koster Jos Kroezen de diepte in, maar ook de inzet van Kroezen verdween rakelings voorlangs. Op slag van rust was trachtte ook Winsum nog gevaarlijk te worden, maar Zinger voorkwam erger.

Na rust een eenzelfde speelbeeld. Het eerste wapenfeit was voor de thuisploeg. Een voorzet belandde gevaarlijk voor het doel van Zinger, maar verder gevaar werd voorkomen. Na een uur spelen moest Zinger opnieuw handelend optreden, hij bracht redding op een kopbal van de gasten. Kort hierna bereikte een corner van Mol het hoofd van Kamping, maar de sluitpost van de thuisploeg bracht tijdig redding. Enkele minuten later bereikte een voorzet van Boer Rijnald Vos, maar diens inzet werd ternauwernood van de doellijn gekeerd. Aan de andere zijde waren de gastheren dichtbij, toen in de 78e minuut een vrije bal in het zijnet werd gekopt. Ook Noordscheschut liet zich zeker niet onbetuigd. Na een goede pass van Dennis Hooijer, mikte Mol het speeltuig naast het vijandige doel. Enkele minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd waren de gasten andermaal dicht bij een treffer. De sluitpost van Winsum kon redding brengen op een vrije bal van Mol en de daaropvolgende scrimmage kon ook niet tussen de palen worden gewerkt. Waar beide teams in de slotfase genoegen leken te moeten nemen met een puntendeling, sloeg de thuisploeg alsnog toe. In de 92e minuut belandde een inzet vanuit een corner in eerste instantie nog op de paal, maar de rebound kon alsnog worden binnengeschoten, 1 – 0. Na deze domper, in de absolute slotfase, ging Noordscheschut alsnog op jacht naar een punt. Maar na een tumultueuze slotfase was een 1 – 0 eindstand een feit.

Man van de wedstrijd: Leon Vlietstra.