HZVV treft VV Hoogeveen na spectaculaire overwinning tegen Urk

Urk – HZVV won zaterdagmiddag na strafschoppen het bekerduel tegen Urk en heeft zich daarmee geplaatst voor de achtste finales van de districtbeker. Dit betekent dat HZVV in de volgende bekerronde VV Hoogeveen (zo.) zal treffen.

HZVV en VV Hoogeveen kunnen zich opmaken voor bekerderby

HZVV begon sterk en kwam al binnen tien minuten op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Luke Millar. Later in eerste helft kwam Urk op gelijke hoogte, enigszins tegen de verhouding in.

Zowel HZVV als Urk eindigde de wedstrijd met 10 man. Jan Hup kreeg bij HZVV twee keer een gele kaart en Urk-speler Klaas Kramer kreeg direct rood, na een bizarre ‘Zidane’-overtreding. Na 90 minuten voetballen stond in Urk een eindstand van 1-1 op het scorebord. In de penaltyreeks waren drie missers van Urk genoeg voor HZVV om de volgende ronde van de districtbeker te bereiken. Hierin zal het VV Hoogeveen (zo.) treffen.