Cold persuit

In een luxueus skigebied in de Rocky Mountains, is de lokale politie niet veel actie gewend. Hier komt verandering in als de zoon van hardwerkende sneeuwruimer Nels Coxman (Liam Neeson), vermoord wordt door de flamboyante drugsbaron Viking (Tom Bateman). Gedreven door wraak en tot de tanden gewapend, gaat Nels de strijd aan met het gehele drugskartel en verandert hij van een eerlijke burger in een ijskoude burgerwacht. Cold Pursuit is een actiethriller vol zwarte humor, geregisseerd door Hans Petter Moland. Hij maakte eerder de Noorse film Kraftidioten (In Order of Disappearance) uit 2014, waarop Cold Pursuit gebaseerd is.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
actie / thriller
111 minuten
16+
Hans Petter Moland
Liam Neeson, Tom Bateman, Emmy Rossum, Laura Dern

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch

Zin in een avondje wraak met een cynisch randje? Dan kun je terecht bij de nieuwe film Cold Pursuit met Liam Neeson in de hoofdrol. Liam Neeson, we kennen hem o.a. van de Taken trilogie. Ook daar was wraak het lijdend voorwerp. Grote verschil is dat je bij deze film naast natuurlijk een hoop bloedvergieten af en toe ook moet lachen om de cynische grapjes die er in verwerkt zijn. Al is het alleen maar de manier waarop de acteurs die in dit verhaal het leven laten worden afgetiteld.

Zoals je mag verwachten laten de beelden in dit soort films weinig tot de verbeelding. En onze hoofdrolspeler is weer zichtbaar helemaal in zijn element. Maar ook zijn tegenspeler Viking, een rol neergezet door Tom Bateman, is zo gek als een deur.

Wat naast het verhaal zeker de moeite waard is is de omgeving waarin het zich afspeelt. Prachtige wintershots van de Rocky Mountains vormen een prachtig decor voor deze voorspelbare film. Het episch centrum is het wintersportplaatsje Kehoe maar dat blijkt helaas verzonnen.

De moeite waard om te gaan kijken? Jazeker, want het is een mooie mix van geweld met een vleugje inktzwarte humor. En de eindscene is zeker niet wat je verwacht…

Judith Bos

Judith Bos

Een middelmatige thriller met veel bloedvergiet maar helaas weinig diepgaande achtergrond, maar wel een vleugje cynische humor. Dat is eigenlijk wel de hele omschrijving van de film. Hij is niet heel bijzonder, maar is prima om een keertje te kijken. Daar blijft het helaas ook wel bij en dat is jammer. Hoe snel er wordt opgegeven om een huwelijk in stand te houden is niet echt realistisch en dat doet echt wel af aan de film. Met wat meer achtergrond had het een leuke film kunnen zijn.

De special effects laten helaas ook wel te wensen over, maar gelukkig zijn de acteurs wel passend voor hun rol en dat maakt gelukkig een hoop goed. Ook de stukjes tussendoor op de momenten dat er mensen overlijden zijn leuk bedacht, dat brengt toch een stukje humor in het melodramatische geheel.

Al met al geen heel bijzondere film, maar hij is prima te doen. Een gemiddelde 6 is dan ook wel terecht.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord