Avondhoreca in Hoofdstraat mag

Hoogeveen – Het college verruimt de mogelijkheden voor avondhoreca in de Hoofdstraat in Hoogeveen. Het bestemmingsplan Stadscentrum laat op dit moment in het kernwinkelgebied nog geen avondhoreca toe. Het college doet dat door beleidsregels voor afwijkingsmogelijkheden binnen het bestemmingsplan vast te stellen.

Het centrum van Hoogeveen heeft leegstand. Het publiek heeft ander winkelgedag en andere behoeftes. Het stadscentrum heeft nu de extra stimulans nodig en horeca in de avonduren vergroot de levendigheid in het centrum, vindt het college. Om overlast te voorkomen moeten de horecazaken door de week om 23.00 uur sluiten en in het weekend om 24.00 uur.

Deel dit bericht!

6 gedachten over “Avondhoreca in Hoofdstraat mag

 • 19 februari 2019 om 16:59
  Permalink

  belachelijk, horeca is geen oplossing voor de leegstand. Er vindt alleen een grotere concurenntieslag plaats en ontstaat weer leegstand aan de Gr Kerkstraat en elders, Belachelijk besluit van het college, temeer daar er ruim een jaar is overlegd met de horeca en deze conclusie in het eindrapport staat. Ach schijn-inspraak dus!

 • 19 februari 2019 om 22:50
  Permalink

  Je zal er maar redelijk rustig boven een winkel wonen. Kan je dat met deze verandering van de regels waarschijnlijk wel vergeten.

   • 21 februari 2019 om 08:24
    Permalink

    Wat nu wanneer je boven een winkel bent gaan wonen omdat die om 18:00 uur dicht gaat? En de spelregels worden later aangepast.

 • 22 februari 2019 om 11:03
  Permalink

  @Gerwin, als je gaat wonen in het centrum (van welke plaats dan ook) dan weet je van te voren dat je geluidsoverlast er bij op de koop toe neemt. Imo hetzelfde als de mensen die bij Schiphol zijn gaan wonen en vervolgens gaan klagen over het lawaai van de vliegtuigen.

 • 22 februari 2019 om 23:29
  Permalink

  Zie dit meer als een laatste stuiptrekking om het laatste winkelende publiek naar de Hoofdstraat te lokken, oh wacht die zijn niet los, dan maar thuis koffie drinken en even lekker online shoppen.

Geef een antwoord