Esther Aarse in radioprogramma ‘‘t veen op’

Hoogeveen – Op zaterdagmiddag 2 maart is van 13 tot 14 uur Esther Aarse uit Hoogeveen te gast bij radio Hoogeveen. Je kunt Esther beslist een wereldverbeteraar noemen. Haar bezigheden zijn veelzijdig en zijn niet in één zin te beschrijven. Programmamaker Wim Oosting praat met haar.

Leerlingen en ouders van het vmbo kennen haar misschien van ‘Hoogeveen on stage’. Ze probeert leerlingen en bedrijfsleven met elkaar in contact te brengen, zodat kinderen makkelijker een beroepskeuze kunnen maken. Volgens haar hoef je Hoogeveen niet te verlaten, als je klaar bent met je studie. Er zijn hier leuke banen en de plaats is prachtig. Eind vorig jaar was ze met een aantal vrouwen in oranje hesjes in Hoogeveen te zien. Ze vroegen aandacht voor de positie van vrouwen en meiden. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. “Mensen moeten zich bewust worden van het feit dat we allemaal gelijk zijn”, zegt ze. Ze vindt kennisoverdracht heel belangrijk. Toen ze begin twintig was, gaf ze bijvoorbeeld al Spaanse les aan oudere mensen. Toch was het lesgeven niet haar ding.
Dit zijn een paar belangrijke onderwerpen waar ze zich mee bezig houdt , maar in de uitzending vertelt ze veel meer over haar activiteiten. De gesprekjes worden afgewisseld met vooral Spaanse muziek. Ze heeft ook nog een jaar in Spanje gewoond en houdt van dat land en de muziek die daar gemaakt wordt.

U kunt radio Hoogeveen horen op 106.8 FM en op 104.1 op de kabel en via de app van Radio Hoogeveen (LOH). De technische realisatie is van Edith Hurenkamp.

Geef een antwoord