Algemeen

Bewoners geven gevraagd en ongevraagd advies aan Woonconcept

Hoogeveen – Deze week is de klankbordgroep Duurzaamheid gestart. Zeven enthousiaste bewoners van Woonconcept geven de corporatie gevraagd en ongevraagd advies over dit onderwerp. Woonconcept is steeds op zoek naar manieren om beter samen te werken met bewoners. Door hun beleving te horen, kan Woonconcept haar dienstverlening en woningen verder aanpassen naar de wensen van de bewoners. Er zijn al verschillende initiatieven gestart, zo hebben bewoners tijdens een stamppotbijeenkomst verteld wat ze trots maakt op hun thuis. Is de nieuwe website getest door verschillende huurders en hebben ze mee kunnen praten over hoe het perfecte reparatieverzoek eruitziet.

Klankbordgroep Duurzaamheid De klankbordgroep, opgericht met zeven bewoners uit Steenwijkerland, Meppel en Hoogeveen, praat en denkt mee over de vraag hoe Woonconcept haar ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn kan bereiken. Ze zoeken gezamenlijk naar de beste manier om woningen aan te passen met als doel om het wooncomfort te verhogen, de woningen goed te isoleren, zoveel mogelijk energie zelf, via de woning, op te wekken en om woonlasten in de toekomst betaalbaar te houden.

Roelof Smit, manager Vastgoed, heette de klankbordgroep op 12 januari welkom namens Woonconcept: “We kunnen veel organiseren, maar zonder overleg en samenwerking met onze bewoners komen we er niet. Zij weten namelijk het beste wat voor hun werkt en wat niet. Daarom ben ik erg blij met de klankbordgroep zodat we er samen een succes van kunnen maken, tenslotte zijn zij de ervaringsdeskundige van hun woning.”

Kersvers lid van de klankbordgroep Hannie Mulderij uit Meppel vult aan: “Duurzaamheid is tegenwoordig een hot item. Vooral de betaalbaarheid voor huurders is van groot belang. Ik verwacht hier, door deel te nemen aan de klankbordgroep, een steentje aan bij te kunnen dragen.”
Bewonersparticipatie De klankbordgroep is onderdeel van een breder plan, namelijk de Bewonersraad(t). Daarin zijn alle initiatieven samengevoegd om met onze bewoners te praten over voor hen relevante onderwerpen. Hendrikus Loof, programmamanager Bewonersparticipatie bij Woonconcept: “Onze bewoners zijn de ervaringsdeskundigen van hun eigen woning en woonomgeving. Daar kunnen wij alleen maar van leren, daarom willen we graag regelmatig met bewoners in gesprek. We merken ook steeds meer dat bewoners het prettig vinden om rechtstreeks invloed te hebben op Woonconcept. De klankbordgroep is één van de manieren om dat gesprek te voeren.”

Geef een reactie