Algemeen

Jong Hoogeveen en Child Friendly Leeds zien kansen van Eduwiek

Hoogeveen – “Hello, nice to meet you”, zeiden de ietwat nerveuze leerlingen van RENN4 en het Roelof van Echten College (RvEC) vorige week tegen de gasten van Jong Hoogeveen en Child Friendly Leeds. Hun zenuwen waren begrijpelijk, want ze gaven de bezoekers een rondleiding in hun school en vertelden over onderwijsconcept Eduwiek. In het Engels, well done!

De gemeente Hoogeveen wil de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland worden, waarin kinderen en jongeren alle kansen krijgen om succesvol op te groeien en hun talenten te ontwikkelen. In de ambitie om de beste kansen voor ieder kind mogelijk te maken, past onderwijsconcept Eduwiek perfect. “In dit gebouw werkt een aantal scholen samen. Daardoor is het mogelijk dat een leerling uit het speciaal onderwijs lessen volgt in het reguliere onderwijs. En andersom natuurlijk ook”, zo legde een leerling uit.

In verbinding

In het najaar van 2018 is een groep uit Hoogeveen op bezoek geweest in kindvriendelijke stad Leeds, waar Andy Lloyd en Sue Rumbold hen hebben laten kennismaken met ‘de verbindende aanpak’. “Dat is een bepaalde manier van samenwerken met jongeren”, legt Hans van Leussen, leerlingbegeleider op het RvEC, uit. “De basis van deze methode is een goede relatie met jongeren. Andy en Sue hebben ons geïnspireerd in het opbouwen, herstellen en onderhouden van die relaties. Ontzettend belangrijk, want een goede relatie draagt bij aan het bieden van kansen voor een mooie toekomst.” Het RvEC schenkt veel aandacht aan de omgang met en coaching van jongeren. “Een kansrijke toekomst; dat doen we voor elkaar en ook zeker met elkaar. We denken samen met leerlingen na over thema’s die in de school leven. Denk aan veiligheid en plezier op school. Leerlingen spelen daar een grote rol in. Docenten worden gecoacht in positieve relaties met leerlingen, ouders, collega’s en anderen. Zo geven we samen vorm aan een kansrijke toekomst.”

Kennismaken met Eduwiek

Lloyd en Rumbold maakten afgelopen woensdag en donderdag kennis met veel mooie initiatieven in Hoogeveen. Onderwijsconcept Eduwiek was daar een van. “RvEC-leerlingen uit het vmbo, praktijkonderwijs en de internationale schakelklas en leerlingen van RENN4 De Windroos en RENN4 De Atlas lieten met trots hun school zien. We hebben Andy, Sue en de mensen van Jong Hoogeveen verteld over de kansen voor ieder kind. Ook hebben ze kennisgemaakt met de jeugdagenten en de jongerenwerker binnen de school. Het was een inspirerende middag, met een belangrijke rol voor onze leerlingen! Andy en Sue waren onder de indruk van de leerlingen en hun verhaal; daar mogen ze trots op zijn.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: