Vrouwen HZVV komen terug

Hoogeveen – Na twee achtereenvolgende wedstrijden waarin punten werden gemorst kwam HZVV afgelopen zaterdag in actie tegen Oene.De thuisploeg was vastbesloten de negatieve uitslagenreeks te onderbreken en al in de eerste minuut liet men zien dat dit niet zomaar een uitspraak was. Direct na de aftrap gaf Verena Jager een pass over een meter of veertig die perfect bij Gulnaz Yildirim in de voeten kwam. Yildirim nam de bal knap in één beweging mee en speelde de inlopende Soraya Kainama aan die, zonder dat de gasten de bal hadden aangeraakt, de 1-0 binnen tikte.

HZVV had het daarna moeilijk om combinerend door de muur van verdedigers, die Oene had opgesteld, te komen maar in de elfde minuut kreeg men toch de tweede goal op het scorebord. Een perfecte corner van Cheyene Maulany kon door Lyanne Neutel in het Oener doel worden gekopt: 2-0.

De wedstrijd was hiermee feitelijk gespeeld temeer omdat Oene weinig tot geen pogingen deed om de aanval te zoeken. HZVV bleef dit wel doen en ongeveer een kwartier na de tweede goal werd ook de derde goal gescoord. Uit een kluts kwam de bal voor de voeten van Yildirim die de bal in het doel wist te tikken en hiermee bracht ze de stand op 3-0.

HZVV bleef de aanval zoeken maar wist voor rust niet meer te scoren zodat de thuisploeg met die 3-0 voorsprong de kleedkamer inging.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste, een stug verdedigend Oene, en HZVV dat probeerde gaten te vinden om bij het doel te komen.

Tien minuten na rust lukte dit wederom na een geweldige actie van Maulany die, nadat zij drie tegenstanders had uitgespeeld, de bal bij Kainama kreeg die haar tweede en de vierde goal van HZVV maakte: 4-0.

HZVV bleef op zoek naar meer maar had de pech dat de keepster van Oene bij een hard schot van Maria de Lima en bij een geplaatste schuiver van Verena Jager uitstekend opgesteld stond en de ballen wist te keren.

Zeven minuten voor tijd was het Yildirim die de 5-0 eindstand op het scorebord bracht na een prima voorzet van Kainama. HZVV kon zaterdag tevreden terug kijken op de wedstrijd al was er het besef dat de overwinning, gezien de vele kansen, hoger had moeten uitvallen.

HZVV Vr1-VV Oene Vr 1 5-0