HODO neemt de punten mee uit Witteveen

Hollandscheveld – Tijdens een zonnige februari middag heeft HODO met 0-3 gewonnen van Witteveense boys. Na een langere winterstop dan verwacht mogen de mannen van trainer Blom voor het eerst sinds 20 december 2018 weer een competitie wedstrijd spelen.

Door Stefan Poel

HODO kende een bliksemstart want al na 1 minuut en 35 seconden kon de eerste goal voor HODO worden genoteerd. Vanaf de linkerzijde gaf Marc ten Cate een hoge bal welke prima kon worden ingekopt door Jorny Otten. HODO liet in het begin van de wedstrijd verzorgd voetbal zien en kon bijna snel de voorsprong vergroten, doelman Hooijer kon echter het schot van Jorn Smit keren.

Na slordig balverlies op het midden van het veld kwam er een uitbraak van Witteveense boys deze kon worden gekeerd door uitstekend werk van Marcel Pol. Helaas raakte hij hierbij Marc ten Cate die geblesseerd raakte en in de 23e minuut gewisseld moest worden. Ruben Profijt nam zijn plaats over in de verdediging. Hierna kwam de wedstrijd enigszins in rustig vaarwater terecht en werden aan beide zijden weinig kansen gecreëerd. Maar voor de mannen aan de thee konden werd er nog een mooie actie opgebouwd door Patrick Timmerman die een voorzet gaf aan Jorny Otten deze raakte de bal net niet hard genoeg om het net opnieuw te kunnen vinden. Met een 0-1 voorsprong voor HODO werd door beide teams de kleedkamer opgezocht.

Na de thee waren er geen wissels te melden bij HODO. Al vroeg in de tweede helft werd een prima schot geweerd door puik keeperswerk van Pol. In de 54e minuut is het Stefan Kikkert die met een schot van grote afstand bijna weet te scoren. Kort hierna schiet Witteveense boys maar net naast het doel van HODO.
In de 69e minuut komt HODO op een 0-2 voorsprong. Een schot van Stefan Kikkert waarbij de keeper van Witteveen de bal onvoldoende onder controle heeft en zo de bal in de linkerhoek ziet eindigen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en HODO ging op zoek naar de volgende treffer.

Tijdens de tweede helft wordt er beter door HODO gevoetbald en weten zij meer controle te leggen op de wedstrijd. In de 85e minuut neemt Jorn Smit een lage corner richting Dennis van Veen en hij weet te scoren en kan de 3-0 op zijn naam zetten. Dit was dan ook de eindscore voor deze wedstrijd. De mannen van André Blom nemen de drie punten weer mee naar het Hoge Bos. Al met al een nuttige en verdiende overwinning voor de Hollandschevelders.
Volgende week speelt HODO wederom een uitwedstrijd tegen Wijster. Aanvang 14:00
Man van de wedstrijd: Ricardo Benjamins.