Na zwaarbevochten overwinning blijft sc Elim koploper in 3D

Dedemsvaart – Zaterdagmiddag reisde de rood-wit brigade van sc Elim af naar sportpark de Boekweit in Dedemsvaart. Sc Elim nam het vanmiddag op tegen SCD ’83, een middenmoter, wat weer toe was aan een overwinning naar enkele gelijke spelen zo viel in het programmaboekje te lezen. Er zou voor meer dan met 100% inzet worden gespeeld om de overwinning thuis te behouden. Daar kwam het team van trainer Benjamins ook al snel achter want met fysiek spel probeerde SCD de aanvalsdriften van Elim af te remmen. Geweldige scoringskansen werden er aan beide zijden niet echt gecreëerd. Wel moest voor de rust scheidsrechter Siertsema uit Ommen al 4 keer naar zijn linkerbovenzak grijpen om een kaart te tonen. De verhouding van de kaarten liep gelijk op (2-2) en zo ook de doelpunten (0-0).

Na de rust was Elim de bovenliggende partij en loerde SCD vooral op de counter. Elim kreeg meerdere corners te nemen maar deze werd door de defensie van SCD allen goed weggewerkt. Na ruim een uur spelen wist Mike Doldersum met een splijtende pass door de achterste linie Gritter te bereiken en deze kon hierna keeper Koes door de benen heen te spelen (0-1). Hierna volgden de gebruikelijke wissels en waren er nog kansen voor M. Doldersum en H. Klomp om te score te vergroten. De heren Snoeijer en Prijs liepen in de slotfase nog onnodig tegen rood op zodat deze wedstrijd met 20 man werd beëindigd. Al met al een enerverende wedstrijd om snel te vergeten waarbij het resultaat telde voor sc Elim omdat naaste concurrent SVM thuis met 1-2 verloor van ZZVV.

Fysiek spel
Binnen een minuut spelen wist Gritter niet wat hem overkwam want Huizinga liet hem van dichtbij de grasmat zien. Dit leek dan ook al snel de tendens van deze middag te worden. Fysiek spel waar een overtreding niet werd geschuwd. Een voorzet van D. Doldersum kon door Prijs gevaarlijk worden ingetikt maar keeper Koes kon met moeite de bal tot corner verwerken. De volgende corner voor Elim kon door Holtvluwer weer tot corner worden verwerkt. De indraaiende bal van M. Doldersum kon bij de eerste paal worden gered door keeper Koes. Aan de andere zijde werd keeper Padding vervelend gehinderd door Snoeijer wat hem deze middag een eerste dure gele kaart opleverde.

Een vrije trap ineens van Breukelman ging hierna voorlangs, waar hij beter had kunnen kiezen voor de vrijstaande man bij de 2de paal. Scheidsrechter Siertsema gaf geen vrije trap aan D. Doldersum omdat hij dacht dat er voordeel voor Elim was te halen maar niets was minder waar. Holtvluwer blesseerde zichzelf bij deze overtreding en moest even later worden vervangen door J. Hulleman. M. Koops moest net buiten de zestien aan de rem trekken en dat leverde hem ook een kaart op en een vrije trap tegen. Hierna mocht SCD haar eerste corner zonder resultaat nemen. Een mooie aanval met een assist van Gritter werd door Prijs snoeihard op de lat geschoten.

Buitenspel
Een andere Hulleman wist te scoren maar het bleek een buitenspelmoment te zijn. De supporters van SCD waren het hier niet mee eens maar misschien had de VAR anders besloten, maar gelukkig was die niet aanwezig. Een ook Wencker was dichtbij een goal maar hier stond de paal in de weg. SCD kreeg in dit deel wat meer grip op het wedstrijdverloop. Het kreeg meerdere corners te nemen en uit een ervan volgde een kopbal van Snoeijer die door Padding kon worden gered. Vlak voor rust kwamen D. Doldersum en Dekker met elkaar in botsing na een fel duel om de bal. De laatstgenoemde moest het veld voor Joosten verlaten. In de extra tijd probeerde Benjamins met een bekeken lobje keeper Koes te verschalken maar zijn bal vloog net over. Er werd dus gerust met een brilstand (0-0).

Bovenliggende partij
In de rust had Elim waarschijnlijk de opdracht gekregen om meer druk te zetten op alle linies van de tegenstander. Men kwam sneller in balbezit en het tempo lag enigszins hoger. Het was Prijs die na tien minuten spelen zijn kansje nipt langs de paal zag gaan. Een corner van Gritter werd door Baas op de lat van zijn eigen goal gekopt en daarmee kwam SCD met de schrik vrij, maar ook de corner hieruit werd door Benjamins over gekopt. Een buitenspeldoelpunt van J. Doldersum werd afgekeurd omdat hij te laat uit buitenspel positie zou zijn teruggekeerd. Na ruim een uur spelen onderschepte M. Doldersum een bal op het middenveld en met een messcherpe pass bereikte hij Gritter. Deze omspeelde zijn tegenstander en door de benen heen van keeper Koes scoorde hij de bevrijdende openingstreffer (0-1). Na een overtreding op aanvoerder Wencker kreeg ook Benjamins een gele prent te zien. Hierna volgende aan beide zijden een wissel en kwam dus good-old Klomp erin voor Gritter. Een slap schotje van de zojuist ingevallen Ballast kon door Padding met gemak worden gestopt. En ook R. Hulleman kreeg in deze fase een kans maar zijn schot ging rakelings over. Een vrije trap na een duw in de rug van Benjamins kon door M. Doldersum ineens via een volley op zijn pantoffel op de goal worden afgevuurd. Keeper Koes redde net met zijn vingertoppen en kon deze bal ternauwernood overtikken. De ingevallen Klomp wist weer eens aan de aandacht van zijn tegenstander te ontsnappen en met buitenkantje rechts schoot hij in het zijnet.

Twee keer rood
Een snelle uitbraak van Prijs werd ruw door Snoeijer onderbroken en dit leverde hem vanmiddag zijn 2de domme gele kaart op zodat hij kon vertrekken. De vrije bal hieruit werd torenmetershoog over de ballenvanger richting Ommen geschoten. Hierna dreigde J. Doldersum gevaarlijk de zestien meter binnen te komen en werd door Schumacher onderuit gehaald en volgende er een schermutseling om de bal op grond tussen beide spelers. Hier had Schumacher eigenlijk weggestuurd moeten worden voor een trappende beweging maar omdat Prijs ging duwen werd hij met rood weggestuurd. Al met al een bijzondere wedstrijd met meer kaarten dan doelpunten. Volgende week zaterdag speelt Elim een thuiswedstrijd in de beker tegen Flevo Boys 2.

Doelpuntenmaker:
62’ 0-1 J. Gritter.

Man of the match: B. Koops.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, M. Doldersum en J. Prijs.

Wissels: H. Benjamins, H. Klomp en R. Koekoek.

foto:  F. Njagul. tekst: SC Elim

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord