Noordscheschut doet zichzelf tekort tegen vv Groningen

Noordscheschut – Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut een onnodige nederlaag geleden in de strijd om klassebehoud in de 1e Klasse E. Twee momenten van onachtzaamheid bleken funest. Waar er mogelijkheden te over waren om opponent v.v. Groningen aan de zegekar te binden, werden tal van mogelijkheden niet benut en een man-meersituatie niet voldoende uitgespeeld.

De equipe van Marc van Meel trad aan met één wijziging ten opzichte van de vorige speelronde. De van een wintersport genietende aanvoerder Dennis Hooijer werd vervangen door Lauren Lanning. Al na twee minuten spelen belandde een afgeslagen corner voor de voeten van een speler van VVG. Diens inzet kon niet goed onder controle worden gebracht door Wiebe Zinger en dit bood Tim van der Molen de mogelijkheid om de 0 – 1 binnen te prikken. Ook na deze treffer bleef Noordscheschut zoekende. Pas na zo’n tien minuten spelen kwam men beter in de wedstrijd. Men werd gevaarlijk via Nick Koster en Rijnald Vos, maar dit resulteerde nog niet echt tot verontrustende momenten bij de gasten. Aan de andere zijde moest Noordscheschut alert blijven op pijlsnelle aanvalslinie van VVG. Na een half uur spelen bereikte een verre inworp van Danny Bouwman het hoofd van Kevin van Dalen. Die verlengde het speeltuig op zijn beurt naar Koster, maar diens kopbal suisde rakelings over de deklat. Enkele minuten later viel dan toch de meer dan verdiende gelijkmaker. Na een mooie aanval over meerdere schijven bereikte Vos de geheel vrijstaande Jos Kroezen, die snoeihard de 1 – 1 binnen kegelde. Na deze treffer ging Noordscheschut naarstig op jacht naar meer. Maar twee inzetten van Vos misten kracht om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Op slag van rust was er ook nog een behoorlijke kans voor VVG, maar Zinger bracht adequaat redding op een afstandsschot.

Waar men na de gezapige openingsfase van de eerste helft gewaarschuwd leek, startte de tweede helft als een ware déjà vu. Martin Kamstra soleerde frank en vrij, via de linkerkant van het veld, het zestienmetergebied binnen en prikte het leer langs Zinger, 1 – 2. Noordscheschut schut kon opnieuw beginnen. Enkele minuten later was de thuisploeg voor de eerste maal dicht bij de gelijkmaker, maar een voorzet van Vos wist de in kansrijke positie verkerende Koster niet te bereiken. Een minuut later bracht Kroezen Koster in stelling. De inzet van Koster verdween enkele centimeters over de deklat. Aan de andere zijde was VVG dicht bij de 1 – 3, maar een messcherpe counter werd niet verzilverd. Hierna pakten de gastheren de draad weer op. Goed voorbereidend werk van Bouwman bracht Koster in stelling, maar diens volley werd met een uiterste krachtsinspanning onschadelijk gemaakt. Enkele minuten later was de thuisploeg opnieuw dichtbij. Een voorzet van Koster ging nog voorlangs aan Kroezen, en ondanks dat de sluitpost van de gasten al op de grond lag, wist Vos niet doeltreffend af te ronden. In de 70e minuut glipte Koster andermaal door de defensie van de gasten. Men zag zich genoodzaakt om aan de noodrem te trekken en dit leverde Danny Harms een terechte rode prent op. De toegekende vrije bal werd overgeschoten door Melvin Mol. Noordscheschut was al de bovenliggende partij en de aanvalsdrift van de thuisploeg werd nu alleen maar groter. Een kwartier voor tijd leek Noordscheschut dan toch langszij te komen. Tijdens een corner werd de instormende Ton Kamping eigenhandig uitgekleed door een speler van VVG. Waar de kwaliteit van de kledij grondig werd getest, zag de leidsman er wonder boven wonder geen strafschop in. Dit tot ontsteltenis van alles en iedereen, verkerend binnen honderd meter van dit voorval. Ondanks deze domper ging Noordscheschut niet bij de pakkenneer zitten en men bleef jagen op de gelijkmaker. Een schot van Mol verdween over, een kopbal van Van Dalen werd gepakt en een kopbal van Vos verdween naast. VVG Groningen kwam niet meer in het spel voor. Maar toen ook na een hevig slottakkoord Vos, Kroezen en Mol opnieuw het net niet wisten te vinden, bleek het pleit beslecht. Een onnodige en zure nederlaag als resultaat.

Man van de wedstrijd: Jos Kroezen.

© foto: schonewillefotografie