Dames 1 Hollandscheveld onderuit

Bergentheim – Afgelopen weekend reisden de dames van Hollandscheveld 1 af naar Bergentheim om daar tegen de gelijknamige ploeg aan te treden. Om te zeggen dat de verwachtingen hoog waren voor deze wedstrijd, gaat misschien te ver. Maar er werd zeker meer verwacht van de wedstrijd tegen Bergentheim.

Door: Remco Bos

Bergentheim kent qua resultaten een vergelijkbaar seizoen als de Oranje-Zwarte dames, maar staan qua punten nog onder Hollandscheveld. Evenals de ploeg, die deze week onder leiding stond van Johan Schonewille, kent ook Bergentheim de nodige afwezigen. Kortom het zou een gelijkwaardige wedstrijd kunnen worden. Echter van gelijkwaardigheid was lange tijd niets terug te zien. Bergentheim was, zeker de eerste helft, duidelijk de betere van beide teams.

In het eerste kwartier van de wedstrijd waren er al direct drie opgelegde kansen voor de thuisploeg. Keepster Anna-Joelle Stadman wist een van deze kansen te keren, maar had ook het nodige  geluk dat de de lat redding bracht. Een kopbal uit de corner werd vervolgens de verdediging van Hollandscheveld fataal. In eerste instantie zat Anna-Joelle er nog goed bij, maar doordat ze de bal niet klemvast had, kreeg de thuisploeg een herkansing en die werd dus binnen gekopt.

Het was zoeken naar een antwoord, de dames wisten moeilijk onder de druk van de thuisploeg een goede aanval op te zetten. Wat hierbij ook niet hielp was dat passes over een korte afstand niet aankwamen. Hiermee hielpen ze Bergentheim ook aan balbezit. Pas na 25 minuten spelen werd het eerste schot op doel gelost door Hollandscheveld. Sabrina van Nuil wist aan de verdediging te ontsnappen maar moest vervolgens vanuit een lastige hoek maar een poging wagen. Het leek er even op dat Hollandscheveld in deze fase van de wedstrijd de touwtjes in handen begon te nemen. Want de aanvallende impulsen werden steeds sterker en in korte tijd creëerde de ploeg ook zeker wel kansen.

Des te zuurder was het feit dat, juist op dat moment, de thuisploeg de 2-0 wist te maken. Een hoge, lange bal van Bergentheim was nodig om onder de druk van Hollandscheveld weg te komen. Deze bal leek een makkelijke prooi voor Hilde Benning, echter werd zij verblind door de zon en zodoende veranderde haar poging om de bal weg te koppen in een één op één situatie voor Anna- Joelle. Hoewel zij haar doel klein wist te maken en de bal nog bijna kon tegenhouden, lag uiteindelijk toch de 2-0 in het net.

Na rust begon Hollandscheveld duidelijk beter aan de wedstrijd en ze creëerden ook kansen voor de aansluitingstreffer. Maar met het uitblijven van de treffer nam ook het vertrouwen in een goede afloop steeds verder af en wist Bergentheim het spel weer over te nemen. Bergentheim wist dat ze nog één doelpunt moesten maken om het vertrouwen helemaal te breken en een kwartier voor tijd was dat precies wat ze deden. Het was overigens dat Anna-Joelle nog met enige regelmaat een bal wist te stoppen. Anders was de wedstrijd met hogere cijfers dan 3-0 geëindigd.