9x Goud voor Sidokwan op 1e KTA Cup

Zaterdag 16 februari reisde Team Sidokwan af naar Groningen voor de 1e KTA Cup. Met maar liefst 28 deelnemers was Sidokwan daar goed vertegenwoordigd. Aan dit regiotoernooi met maar liefst ruim 150 deelnemers, mochten naast Cadetten (12 t/m 14 jaar), Aspiranten (9 t/m 11 jaar) en Pupillen (6 t/m 8 jaar) ook Mini’s van 4 en 5 jaar meedoen. Voor de Little Tigers, die op woensdagmiddag bij Nicole trainen, een mooie kans om kennis te maken met de wedstrijdsport.

De Mini’s mochten dit toernooi dan ook als eerste in actie komen. In de lichtste poule (-20 kg) wist Vayenne Krikken haar eerste partij overtuigend te winnen. Ook de finale wist zij naar zich toe te trekken en behaalde daarmee de 1e plaats. Jayden Dietz kwam ook in deze poule in actie. De spanning werd hem iets te veel, maar mocht met een mooie 4e plaats en medaille huiswaarts keren. Bij de andere Mini’s (-25 kg) kwamen R van Wyk en Tim van der Hoek als eerst in actie. Van Wyk wist Tim te verslaan en mocht daarna nog een partijtje sparren. Ook deze wist hij overtuigend te winnen met een paar mooie ronde trappen. Daarmee kwam hij in de finale. De tegenstander van Van Wyk in de finale was een beetje groter, maar Van Wyk gaf niet op. Helaas was deze tegenstander te sterk. Met een 2e plaats mag Van Wyk trots zijn op zichzelf! Tim wist de strijd om de 3e/4e plaats helaas niet te winnen, maar mocht met een mooie medaille voor zijn 4e plaats weer terug naar Hoogeveen.

Hierna waren de Pupillen aan de beurt. Bij de C-klasse jongens -25 wist Djyvano Zuidema zijn eerset partij overtuigend te winnen. Ook in de finale scoorde hij een paar mooie punten en de 1e plaats was een feit. Ook Jarrel Beeuwkes kwam in deze klasse in actie. Voor hem zijn eerste wedstrijd buiten Hoogeveen. Ondanks dat hij goed vocht, wist hij beide partijen niet te winnen. Maar hij mag trots zijn op zijn 4e plaats. Lenn Mars kwam de klasse hierna in actie. De eerste partij ging moeizaam. Helaas werd deze verloren. Hij kwam terecht in de verliezersronde. Wanneer je alle partijen die volgen hier weet te winnen, ga je naar huis met een mooie 3e prijs. En dat deed Lenn. Zowel de eerste als tweede partij in deze ronde won hij overtuigend met mooie treffers. Hij ging naar huis met een welverdiende 3e plaats. Bij de C-klasse meisjes -25 mocht Charissa Krikken aan de bak. De eerste partij was zwaar, maar ze wist deze knap naar zich toe te trekken. Ook de tweede partij werd overtuigend gewonnen, waarna ze in de finale een meisje uit Oldenzaal trof. Deze twee hebben al vaker tegenover elkaar gestaan en Charissa wist nog niet van haar te winnen. Lange tijd leek ze deze keer wel met de winst naar huis te gaan, maar ze gaf het in de laatste seconden helaas weg. Toch een knappe 2e prijs voor Charissa. Isa Coenen mocht in de volgende poule aantreden. Zij wist de finale vol overtuiging te winnen en met hoge cijfers was de 1e plaats meer dan verdiend. Ook Rowena Oost kwam in de meisjes C-klasse in actie. Ze trof een zware poule, maar wist goed door te zetten. Helaas verloor ze haar partijen, maar met een 4e plaats en een mooie medaille heeft ze het hartstikke goed gedaan.

Na de Pupillen was het de beurt aan de Aspiranten. In de C-klasse kwam Ismael de Lima als eerste in actie. Met mooie combinaties en rake klappen wist hij overtuigend de eerste partij te winnen, waarmee hij zich naar de finale vocht. Ook in de finale werden mooie trappen getoond en na een spannende partij mocht Ismael de 1e prijs in ontvangst nemen. Ook Aaron Oost behaalde een 1e plaats na twee mooie partijen. Met goede ronde trappen en mooie bewegingen versloeg hij beide tegenstanders en mocht hij zich de beste van zijn poule noemen. Maarten de Leeuw en Maurits Top kwamen in actie in de daaropvolgende poule. Beiden hebben nog niet veel wedstrijdervaring, maar wisten mooie scores neer te zetten. Maarten wist twee keer overtuigend te winnen en werd zelfs 1e. Maurits verloot helaas zijn partijen, maar mag trots zijn op zijn overtuigende spel. Djalero Beeuwkes, Sem Bomhof en Jurre Mars kwamen in actie in de C-klasse -35. Sem en Djalero, beiden nog weinig wedstrijdervaring, verloren hun eerste partij. De volgende ronde stonden zij tegenover elkaar en wist Sem deze partij ondanks een knieblessure te winnen. Helaas verloor hij de strijd om de 3e en 4e plaats en werden Djalero en Sem beiden 4e. Jurre wist na een vrijloting en een goede eerste partij de finale te bereiken. Ook de finale vocht hij goed en vol overtuiging. Met een paar mooie trappen mocht hij de 1e prijs in ontvangst nemen.

De laatste jongen die in de C-klasse Aspiranten in actie mocht komen was Sem Koopman. Ook Sem heeft nog weinig wedstrijdervaring, maar wist zijn eerste partij na een paar spannende laatste seconden met een mooie achterwaartse trap, welke maar liefst 4 punten oplevert, te winnen. Daarmee veroverde hij een plek in de finale. Helaas kon hij deze niet naar zich toe trekken en werd deze partij verloren, 2e. Bij de meisjes Aspiranten C-klasse wist Classic Pekel haar eerste partij keurig te winnen. In de finale kwam ze helaas net wat tekort. Toch een mooie 2e plaats voor Classic. In de B-klasse Aspiranten -33 mochten zowel Badr Bengrad, Djayden Zuidema als Jeremy Xu aan de bak. Djayden wist zich naar de finale te knokken, maar kon deze helaas niet naar zich toe trekken. Hij werd 2e. Jeremy wist de eerste partij ook te winnen, maar verloor de volgende waardoor hij in de verliezersronde kwam. Hier won hij de eerste partij, maar verloor hij de strijd om het brons. Een 4e plek, net als Badr, die de mooie winst van zijn eerste partij ook helaas geen goed gevolg kon geven in de verliezersronde. In de klasse hierboven kwamen ook twee Sidokwanners de mat op. Miguel Molenaar wist zijn eerste partij in deze klasse te winnen. De finale kon hij helaas niet overtuigen, een mooie 2e plek. Robin van de Westerlaan wist helaas zijn eerste partij niet te winnen. Ook de strijd om het brons verloor hij. Twee mooie partijen die helaas niet brachten waar hij op hoopte. Hij ging naar huis met een vierde plaats.

Na lang wachten kwamen dan ook de Cadetten de mat op. In de meisjes C-klasse -45 mocht Nathalie Pekel de spits afbijten. Ook voor haar was dit haar eerste wedstrijd buiten Hoogeveen. Ze vocht goed, maar verloor helaas beide partijen. Een 3e prijs voor Nathalie. Ook Noëlle Reinardus kwam in actie in de meisjes C-klasse Cadetten. Zij verloor haar eerste partij, waarin beide dames in het begin te hard van stapel gingen. De tweede partij wist Noëlle haar wedstrijd beter in te delen en kon ze nog een paar mooie punten aan het eind scoren. Een 3e plaats voor haar. Robin van de Berg was de laatste van de dag. Hij kwam uit in de lichtgewichten B-klasse Cadetten. Hij moest lang wachten, maar dat was het waard. Met een spectaculaire eerste partij wist hij zich overtuigend naar de finale te vechten. Ook de finale ging goed. Aangemoedigd door het publiek wist hij ook deze te winnen en mocht hij de 1e prijs in ontvangst nemen.
Een geslaagde dag voor Sidokwan vandaag met 9x Goud, 6x Zilver en 4x Brons.

Foto: sidokwan

Deel dit bericht!

Geef een antwoord