Meer personeel voor ‘aso- azc’

Hoogeveen- In de afgelopen weken zijn er voor het extra begeleiding en toezichtlocatie (EBTL) van het asielzoekerscentrum in Hoogeveen, extra personeelsleden aangenomen. In plaats van 30 personeelsleden zijn het nu 40 die de problemen in het in de volksmond genoemde ‘aso- azc’ het hoofd moeten kunnen bieden.

Na het rapport dat de Inspectie van Justitie en Veiligheid  in januari uitbracht waar in onder ander stond vermeld dat bleek dat de problemen van de bewoners zwaarder zijn dan vooraf was gedacht. Met het aantrekken van extra personeel hoopt het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) beter is opgewassen tegen de calamiteiten en incidenten die zich regelmatig voordoen bij deze speciale groep asielzoekers. Van de 50 plaatsen die er zijn voor deze groep asielzoekers is momenteel ongeveer de helft in gebruik.

Uit het onderzoek blijkt dat de bewoners in de EBTL’s in Hoogeveen en Amsterdam een groeiende groep bewoners is verslaafd of kampt met medische en/of psychische problemen. Veelal weigeren zij hun gedrag aan te passen. Medewerkers kunnen asociaal of crimineel gedrag van bewoners niet begrenzen. De EBTL is een aparte en gescheiden afdeling binnen het azc Hoogeveen. Aan het eind van het jaar gaat de minister bekijken hoe het nu verder moet met de EBTL’s in Nederland.

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Meer personeel voor ‘aso- azc’

Geef een antwoord