Algemeen

Speciale tegels bij partners van Jong Hoogeveen

Hoogeveen: Directeur Nicole Pot van basisschool De Krullevaar, directeur Andy Lloyd  van de afdeling Childfriendly City Leeds, wethouder Gert Vos en enkele leerlingen van De Krullevaar hebben vandaag bij de school een speciale stoeptegel gelegd. Deze tegels komen te liggen bij elke partner van Jong Hoogeveen, die deelneemt aan het project ‘De verbindende aanpak, restorative practice’.

Wethouder Vos: ‘Wij hebben gezamenlijk een inspirerend werkbezoek aan de Engelse stad Leeds gebracht. Tijdens dit werkbezoek hebben we gezien en ervaren hebben wat het zijn van een kindvriendelijke stad inhoudt en wat dit betekent voor de kinderen en jongeren in Leeds. In Leeds hebben wij kennisgemaakt met de methode ‘de verbindende aanpak, restorative practice’. Leeds heeft zestien trainers opgeleid in deze methode.’

Restorative pratice

Restorative pratice  is een manier van werken waarbij de partners in Jong Hoogeveen samenwerken met de jongeren. De basis is het echt aangaan van relaties en de potentie zien van de jeugd.  De methodiek geeft de mogelijkheid om relaties op te bouwen, te herstellen en te onderhouden. Dat alles helpt om doelen voor kinderen te bereiken. Volgens Gert Vos heeft de delegatie van Jong Hoogeveen in Leeds gezien en ervaren dat de samenwerking bijdraagt om veranderingen aan te brengen. Daarbij zijn dingen samen met kinderen doen essentieel. ’We moeten veel meer proberen betrokken te raken in de levens van kinderen en jongeren, in plaats van kinderen betrekken in onze levens’, aldus wethouder Vos.

Foto: Gemeente Hoogeveen

Geef een reactie

Aankomende evenementen