Vrijwilligers gezocht

LEVENSBOEK Ieders verhaal is het waard om opgetekend te worden. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger dit samen met een deelnemer vorm te geven dan is deze vacature misschien iets voor jou. Levensboek is een nieuw project bij de afdeling Humanitas Zuid-Drenthe. Er gaat een basistraining aan vooraf.

MEDEWERKER MUSEUM ECHTEN Wie wil helpen in het Nostalgische Kinder- en Poppenwagenmuseum Echten. Het gaat om het ontvangen van bezoekers en informatie geven over de collectie, eventueel een kop koffie/thee serveren en kleine schoonmaakwerkzaamheden doen.

ALZHEIMERCAFÉS Heeft u hart voor mensen met dementie? Word contactpersoon voor de werkgroepen van de Alzheimer Cafés/ Alzheimer Trefpunten in jouw afdeling.

AMBASSADEURS De stichting Zijweg zoekt vrouwen die een lotgenotengroep kunnen begeleiden. Bij voorkeur vrouwen die zelf ervaring hebben met (ex-)partnergeweld. Deze ‘krachtgroepen’ komen tien keer bij elkaar. Zo wordt slachtoffers van huiselijk geweld handvatten aangeboden om een nieuwe start te kunnen maken.

ZWEMMAATJE GEZOCHT Voor één van onze bewoonsters zijn wij op zoek naar een zwemmaatje. Gevraagd wordt om eens per twee weken op een doordeweekse avond (maandag, dinsdag of woensdag) vanaf 19.00 uur samen te gaan zwemmen in zwembad De Dolfijn in Hoogeveen. Het is de bedoeling dat u samen met de bewoonster naar het zwembad fietst en na het zwemmen weer terug naar De Kaap. De bewoonster redt zich
zelfstandig met omkleden en fietsen. Uw entreekosten voor het zwembad worden vergoed.

WERVER KINDERVAKANTIEWEKEN Humanitas zoekt een werver kindervakantieweken. Ziekte in het gezin, of geldzorgen. Daardoor is voor veel kinderen een vakantie niet vanzelfsprekend. De afdeling Zuid-Drenthe heeft jaarlijks acht tot tien plaatsen in het Humanitas kinderkamp voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Als werver zoekt u naar wegen om deze mogelijkheid onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Je voert een intake gesprek met de ouders en/of verzorgers en als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn adviseer je het bestuur.

VERMAAK GEZOCHT Een vrouw zoekt iemand met wie ze gewoon een praatje kan maken en wat gezelligheid kan beleven. Ze is 54 jaar en heeft psychische problemen, waarvoor ze medicatie krijgt. Ook komt er genoeg hulpverlening over de vloer. Ze wil graag met iemand bijvoorbeeld
mandala’s kleuren of iets anders, samen met de hond lopen. Ze rookt. Verstaat humor, houdt van lachen en ze is intelligent. Ze is leuk in de omgang. Misschien wil jij haar leren kennen.

KLASSIEKE MUZIEK LUISTEREN In Bilderdijk wordt wekelijks op de maandagmiddag naar klassieke muziek geluisterd, onder begeleiding van een vrijwilliger. Er wordt een tweede vrijwilliger bij deze activiteit gezocht, die de praktische werkzaamheden uitvoert, zoals het brengen van bewoners naar de activiteit en het schenken van koffie/ thee.

AANMELDEN Aanmelden graag via vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch 0528-278855 (receptie SWW) VrijwilligersHoogeveen is te bereiken via www.vrijwilligershoogeveen.nl (contactformulier), telefoon 0528-278855 (receptie SWW) of per e-mail info@vrijwilligershoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord