Weer asielzoeker van de EBTL voor de rechter

Assen/Hoogeveen: Vandaag stond weer een bewoner van de EBTL (extra begeleiding en toezichtlocatie) van het AZC in Hoogeveen, voor de rechter. De 23-jarige man uit Libië wordt beschuldigd van poging tot doodslag. De rechter besloot dat de man in voorarrest moet blijven tot zijn zaak op 9 april aanstaande zal worden behandeld.

Man (23) uit Libië beschuldigd van poging tot doodslag

In november vorig jaar zou hij een medebewoner van de zwaarste afdeling van een steile trap hebben geschopt.  Zijn advocaat vroeg om voorlopige vrijlating omdat er naar zijn mening onvoldoende bewijs was voor de aanklacht van poging tot doodslag. Het ‘slachtoffer’ zou mogelijk onder invloed van de trap zijn gevallen. De rechtbank besliste dat de man in voorarrest blijft vanwege mogelijk vluchtgevaar.

Het was de derde keer binnen zeven dagen dat een bewoner van de EBTL van het AZC Hoogeveen voor de rechtbank moest verschijnen. Eerder deze week verscheen een Algerijnse asielzoeker op beschuldiging van brandstichting voor de rechter, zijn zaak zal ook later worden behandeld, en eind vorige week werd een asielzoeker tot 4 maanden gevangenisstraf veroordeeld omdat hij een van de medewerkers met een stoel op het hoofd had geslagen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord