Gezondheid

Misschien geboortecentrum als oplossing voor verwijnen verloskunde

  Hoogeveen – Er wordt gedacht door kernteam zorg voor de regio  over de komst van een geboortecentrum in Hoogeveen. Dit kwam maandagavond ter sprake tijdens de bespreking van het ziekenhuisrapport met de Hoogeveense gemeenteraad.

Dat zegt Ron Wissink van Huisartsenzorg Drenthe die deel uitmaakt van het kernteam. In het rapport voor de toekomst van de ziekenhuiszorg wordt een geboortecentrum benoemd, maar niet verder niet beschreven. Vooralsnog is het een idee dat verder uitgewerkt moet worden. Er zal eerst onderzocht moeten worden of er door zwangeren en verloskundigen er wel behoefte aan een geboortecentrum is.  In een dergelijk centrum kan een vrouw, die niet kiest voor een ziekenhuisbevalling, op een centrale plek  bevallen. Het voordeel van geboortecentrum is dat er een ambulance in de buurt is als er bij complicaties naar een ziekenhuis in de omgeving moeten worden uitgeweken.

Leonore de Bakker van Zilveren Kruis Achmea gaf aan dat wanneer er behoefte is aan een geboortecentrum de zorgverzekeraar kijkt naar een mogelijkheid voor de financiering

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen