SV Epe Vr1-HZVV Vr1 in matige wedstrijd

Epe/Hoogeveen – Na het teleurstellende gelijke spel van vorige week tegen OZC moest HZVV afgelopen zaterdag op bezoek bij SV Epe, de nummer drie van de competitie. HZVV bezet de vierde plaats dus er werd vooraf gerekend op een spannende wedstrijd.

Beide teams hadden last van een harde wind die dwars op het veld stond, waardoor het lastig was op verzorgd voetbal te spelen. In de eerste minuten van de wedstrijd was Epe de iets sterkere ploeg maar het was toch HZVV wat de eerste mogelijkheid kreeg. Maria de Lima legde de bal knap terug op Verena Jager die in één keer Gulnaz Yildirim wist te bereiken maar helaas was de keepster van Epe attent en wist zij de inzet van Yildirim te keren.

Na deze kans nam Epe de regie in handen en was de thuisploeg in de 17e en in de 22e minuut doeltreffend waarbij de verdediging van HZVV er in beide gevallen niet goed uit zag, het te veel ruimte weggaf en niet resoluut genoeg de bal naar voren weg roeide van eigen helft. Na 22 minuten stond het al 2-0 voor de plaatselijke SV uit Epe.

Zou je verwachten dat HZVV meer geconcentreerd ging spelen, helaas voor de rood-witten bleef het de ploeg uit Epe dat de bovenliggende ploeg was, dit resulteerde in een afstandsschot waarop, de deze zaterdag uitstekend keepende, Jansen geen antwoord had en een blamage leek zich af te tekenen voor HZVV. Na ruim een half uur stond de 3-0 al op het scorebord.

Drie minuten na de derde goal van Epe wist HZVV dan toch iets terug te doen. Sanne vd Sterre wist met een bekeken pass Yildirim te bereiken die de bal goed meenam en met een mooi stiftje passeerde zij de Eper keepster en bracht de achterstand terug tot twee goals: 3-1. Helaas kon men hier niet lang van genieten.Twee minuten voor rust kreeg Epe een corner te nemen die bij iedereen langs ging en via een kluts verdween de bal in het HZVV-doel, een ruststand van 4-1 was het gevolg.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste helft maar ook Epe leek nu last te krijgen van de wind en zo waren er nog maar sporadisch boeiende momenten waar te nemen en na een bijzonder matige wedstrijd stond de 4-1, wat ook de ruststand was, op het bord en moet HZVV toewerken naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag om 15.00 uur thuis tegen het Gelderse Oene.