Politiek

Prestigeproject IJsbaan/Zwembad gaat door; oplevering voorjaar 2021

Hoogeveen – Het prestigeproject IJsbaan & Zwembad gaat door en zal in het voorjaar van 2021 zijn gerealiseerd. Dit bevestigen diverse bronnen aan onze redactie. Dinsdagavond vond er een besloten bijeenkomst plaats bij HZVV met onder meer de gemeente Hoogeveen en betrokkenen van schaatsverenigingen uit noord Nederland, waarin de ambitieuze plannen en tekeningen werden gepresenteerd.

Project IJsbaan & Zwembad wordt voorjaar 2021 opgeleverd

Volgens ingewijden zijn er meerdere sponsors die bereid zouden zijn om een bedrag (gesproken wordt over een bedrag van 8 miljoen euro – Redactie) bij te dragen aan het prestigieuze project. Ook de provincie Drenthe zou er nog voor een deel bij betrokken zijn.

Volgens een motie van het CDA die op 5 november 2018 werd aangenomen (28 van de 31 stemmen), kan volgens de gemeenteraad het project voldaan worden, indien aan de zes gestelde waarden uit deze motie wordt voldaan.

De gemeenteraad zal moeten oordelen of dit het geval is en of men binnen het gestelde budget van 32 miljoen euro blijft. De Rekenkamercommissie was in het onderzoeksrapport ‘IJs en weder dienende’ van mening dat het niet haalbaar was voor dit budget. Burgemeester en wethouders reageerden fel en waren duidelijk een andere mening toegedaan waarmee duidelijk was dat het hier om een ‘Prestigeproject’ gaat. Zij kregen het grootste deel van de gemeenteraad achter zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen