Politiek

Prestigeproject IJsbaan/Zwembad gaat door; oplevering voorjaar 2021

Hoogeveen – Het prestigeproject IJsbaan & Zwembad gaat door en zal in het voorjaar van 2021 zijn gerealiseerd. Dit bevestigen diverse bronnen aan onze redactie. Dinsdagavond vond er een besloten bijeenkomst plaats bij HZVV met onder meer de gemeente Hoogeveen en betrokkenen van schaatsverenigingen uit noord Nederland, waarin de ambitieuze plannen en tekeningen werden gepresenteerd.

Project IJsbaan & Zwembad wordt voorjaar 2021 opgeleverd

Volgens ingewijden zijn er meerdere sponsors die bereid zouden zijn om een bedrag (gesproken wordt over een bedrag van 8 miljoen euro – Redactie) bij te dragen aan het prestigieuze project. Ook de provincie Drenthe zou er nog voor een deel bij betrokken zijn.

Volgens een motie van het CDA die op 5 november 2018 werd aangenomen (28 van de 31 stemmen), kan volgens de gemeenteraad het project voldaan worden, indien aan de zes gestelde waarden uit deze motie wordt voldaan.

De gemeenteraad zal moeten oordelen of dit het geval is en of men binnen het gestelde budget van 32 miljoen euro blijft. De Rekenkamercommissie was in het onderzoeksrapport ‘IJs en weder dienende’ van mening dat het niet haalbaar was voor dit budget. Burgemeester en wethouders reageerden fel en waren duidelijk een andere mening toegedaan waarmee duidelijk was dat het hier om een ‘Prestigeproject’ gaat. Zij kregen het grootste deel van de gemeenteraad achter zich.

8 gedachten over “Prestigeproject IJsbaan/Zwembad gaat door; oplevering voorjaar 2021

 • “Burgemeester en wethouders reageerden fel en waren duidelijk een andere mening toegedaan waarmee duidelijk was dat het hier om een ‘Prestigeproject’ ”

  Dus ze kunnen het wel, ik bedoel fel zijn, blijkbaar lukt dit niet als het om het behoud van een goede gezondheidszorg gaat, want ze laten het ziekenhuis toch langzaam uitkleden.

  Persoonlijk had ik hier liever een goed ziekenhuis die voor iedereen makkelijk toegankelijk, en waar voldoende medische zorg geboden kan worden,.

  En nee ik ben zeker geen tegensander van de schaatsbaan / zwembad plannen, maar het is mij wel duidelijk waar de gemeente zijn prioriteiten legt.

 • Ik had gehoopt dat er evenveel geld en energie zou worden gestoken in het behoud van een volwaardig Bethesda. De ijsbaan is gewoon een prestige project van onze burgemeester en gemeente, kon je merken aan Loohuis zijn reactie toen de Rekekamer met het rapport naar buiten kwam. De toekomst van de ijsbaan is hetzelfde als de dierentuin in Emmen en onze eigen Tamboer. De eerste twee jaar zal de ijsbaan rendabel zijn, hierna moet er ieder jaar geld bij gelegd worden door de belastingbetaler. Luisteren naar het merendeel van de bevolking is er niet bij!

 • Ik heb liever een ziekenhuis met alle zorg waar alle inwoners gebruik van kunnen maken dan een ijsbaan die verlies gaat opleveren in de toekomst

 • In het kader van “Het doel heiligt de middelen” zet ik toch even een principe opzij.

  Omdat ik veel vraagtekens zet bij de rechtmatigheid waarmee deze ijsbaan gerealiseerd zal worden zou het wenselijk zijn dat er een onafhankelijk onderzoek zou worden ingezet? Een onafhankelijk onderzoek is reeds door de rekenkamercommissie uitgevoerd maar de uitkomst daarvan was het gemeentebestuur van Hoogeveen niet welgevallig. Men liet dat rapport dan ook op de bodem van de diepst mogelijk voorhanden zijnde belanden.
  Omdat Follow The Money in samenwerking met o.a. RTV-Drenthe een mogelijkheid biedt een onafhankelijk onderzoek door hen te laten uitvoeren doe ik een beroep op jullie om voor mijn pitch te stemmen. De pitch met het meeste aantal stemmen zal beloond worden met een onderzoek. Wil je dus weten of de ijsbaan op rechtmatige wijze gerealiseerd zal worden stem dan hier https://www.ftm.nl/pitch/voorstel/91
  voor mijn pitch.

 • Voor het gemak wordt blijkbaar vergeten dat het totaal bedrag voor een heel groot deel wordt veroorzaakt door het toevoegen van een zwembad!
  Zonder zwembad was de ijsbaan naar alle waarschijnlijkheid al afgeweest en had er al “verdiend” kunnen worden terwijl het tot nu toe alleen maar geld heeft gekost door al die, niet gratis, onderzoeken etc.

   • Ik heb het gelezen Gerard maar als ik er op stem dan stem ik op iets waar ik maar deels achter sta!
    Dat er in de politiek, op welk niveau dan ook, veel mis gaat en wordt gelogen ben ik roerend met je eens.

 • Tegen de tijd dat Gerard Fidom, Jan Bols, Piet Kleine en co in het verzorgingshuis zitten kunnen misschien wel op hun ijsbaan terecht.

Geef een reactie