Sport

Laatste competitieweekend voor badmintonvereniging Smash

Hoogeveen: Afgelopen zaterdag 9 februari was het laatste competitieweekend voor de badmintonners van Smash. ’S Ochtends speelde enkele jeugd teams in sporthal de Valkenlaan. Na deze wedstrijden werd jeugd team 1 gehuldigd. Zij waren enkele weken geleden al kampioen geworden. Een groot applaus voor hun prestaties klonk door de zaal.

Even later stonden de vier senioren teams van Smash alweer op de baan hun eerste wedstrijden te spelen. Team 1, strijdend tegen degradatie, speelde tegen de kampioen uit hun poule. Er werden goede en spannende wedstrijden gespeeld. Heren Pim Nijmeijer en Jos Rollman wisten hun dubbel te winnen. Dames Roos van Goor en Stephany de Jonge speelde sterk maar wonnen helaas niet. In de single wist Stephany de Jonge uiteindelijk in drie sets wel te winnen van haar tegenstander. Ook de andere single wedstrijden waren spannend maar werden helaas verloren. Ook de mixpartijen werden helaas verloren. Team 1 kwam dit jaar uit in de derde divisie maar degradeerd helaas naar de vierde divisie.

Team 2 speelde dit jaar in de vierde divisie en deed dat prima. Ondanks een aantal blessures en steeds wisselende opstellingen, werd bijna zestig procent van de wedstrijden gewonnen. Hiermee eindigde team 2 op de vierde plek in hun poule. Een resultaat om zeer tevreden over te zijn.

Voor team 3 stond afgelopen weekend promotie op het spel. Nadat er eerder tegen directe concurrent Drachten BC verloren werd, was de tweede plek het hoogst haalbare. Maar dan moest er wel met 6-2 gewonnen worden. Vanwege invallers bij tegenstander Stadskanaal hadden de heren Egbert Guichelaar en Jasper Haveman weinig moeite met de dubbel. De dames Demi van der Veen en Riekje van de Laan hadden een lastigere dubbel en verloren uiteindelijk in drie sets. Ondertussen speelde Haveman zijn single en won deze vrij eenvoudig. Ook Guichelaar had weinig moeite zijn single partij te winnen. De dames singles waren een stuk spannender. Marjan Bisschop wist helaas niet te winnen. Van der Veen won uiteindelijk wel vrij overtuigend en daarmee was de stand op 4-2 gekomen. Van de Laan en Guichelaar gingen goed van start maar hadden het lastig tegen het koppel van Stadskanaal. Echter werd de wedstrijd wel gewonnen. Daarna was het de beurt aan Bisschop en Haveman. Ook zij wisten deze partij in twee sets te winnen. Hiermee was de 6-2 winst binnen en daarmee is team 3 tweede geworden en promoveren zij naar de vijfde divisie.

Team 4, ook uitkomend in de zesde divisie, had het erg lastig dit seizoen. Ondanks dat er goede partijen werden gespeeld gedurende het seizoen, vielen de wedstrijden niet altijd de goede kant op. Uiteindelijk was het verschil slechts enkele punten maar werd team 4 zevende in de poule. Helaas betekent dit degradatie.

Voor de teams van Smash zit het competitie seizoen erop. Een heel aantal Smashers zal nog een aantal toernooien spelen. Anderen zullen rond september weer aantreden wanneer de competitie weer van start gaat.

Foto: James Anderson

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: