Hondenspeeltuin Hoogeveen springlevend

Hoogeveen – De hondenspeeltuin in Hoogeveen is nu 7 maanden open en wordt al druk bezocht. We horen en lezen op internet veel positieve verhalen van de bezoekers. Zij zijn blij dat er nu een plek in Hoogeveen is waar honden veilig kunnen spelen met elkaar. De baasjes leggen nieuwe contacten met elkaar en spreken af in de hondenspeeltuin. Het afspreken met elkaar gebeurt veelal via de “Groep van Hondenspeeltuin Hoogeveen” op Facebook.

Naast een groter algemeen deel heeft de hondenspeeltuin een reserveringsgedeelte waar veel gebruik van wordt gemaakt. Je bent dan alleen met je hond(-en) op een apart, afgesloten stukje terrein dat naast het algemene gedeelte van hondenspeeltuin ligt. Dat deel is vooral bedoeld voor de minder sociale honden, zieke honden, of om welke reden dan ook waardoor je hond(-en) niet met andere honden kunnen of mogen spelen. Je moet dit deel dan vooraf met opgaaf van de tijdsduur daarvan reserveren via de website van Stichting Hondenspeeltuin Hoogeveen.

De hondenspeeltuin is (behoudens enkele grotere reserveringen die tijdig worden aangegeven) 7 dagen per week open en de toegang is helemaal gratis. Ook reserveren is gratis en je mag zo vaak komen als je wilt. Wel wordt er van de bezoekers verwacht dat iedereen de ontlasting van zijn of haar hond opruimt en geen troep achterlaat. Speeltjes zoals ballen e.d. mogen ook niet worden meegebracht omdat die ruzie tussen honden kunnen veroorzaken.

En dan hebben we natuurlijk de vrijwilligers. Zij mogen niet vergeten worden. Dankzij de vrijwilligers hebben we dit voor elkaar gekregen en zijn we met ons allen nog steeds bezig om de hondenspeeltuin draaiende te houden.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord