Ziekenhuis Bethesda Hoogeveen verder uitgekleed

Hoogeveen – Ziekenhuiszorg in Drenthe wordt verder geconcentreerd. Emmen en Assen en net over de provinciegrens Isala Zwolle en Röpcke-Zweers Ziekenhuis gaan de ingewikkelde ingrepen doen en behouden de spoedeisende hulp. De ziekenhuizen in Hoogeveen en Stadskanaal doen alleen nog behandelingen op afspraak.

De complexe en acute zorg gebeurt niet meer in Bethesda Hoogeveen, maar wordt verplaatst naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Isala Zwolle, Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, Isala Meppel en Scheperziekenhuis Emmen .Het voortzetten van de complete spoedeisendehulpfaciliteiten (SEH) op vier locaties in de regio niet haalbaar is. Bethesda gaat deze afdeling verliezen. Voor niet-levensbedreigende spoedvragen kunnen patiënten overdag én in de avond, doordeweeks en in het weekend terecht bij een spoedpost.  Het Ziekenhuis Bethesda krijgt expertisecentra voor ouderenzorg en orthopedie en de zorg bij borstkanker wordt er verder uitgebreid.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Ziekenhuis Bethesda Hoogeveen verder uitgekleed

 • 11 februari 2019 om 15:19
  Permalink

  Wat er ook gebeurt. Ik ga niet naar emmen..dan maar Meppel.
  Kun je ook veel beter met het openbaar vervoer heen .

 • 12 februari 2019 om 08:33
  Permalink

  “doen alleen nog behandelingen op afspraak” met andere woorden in de toekomst verdwijnt dat ook, want afspraken kan je ook in andere ziekenhuizen maken zoals bijvoorbeeld Meppel wat ons ziekenhuis gaat worden

Geef een antwoord