Dames Hollandscheveld laten punten liggen in sober duel

Hollandscheveld – Na het doelpuntenfestival in de sneeuw van vorige week waren de verwachtingen voor deze week hoog. Ondanks de regen van de afgelopen dagen was het veld goed genoeg om aan te treden tegen Hellendoorn. Hellendoorn kent tot nu toe geen bijzonder seizoen en moet punten bij elkaar sprokkelen om niet in degradatiegevaar te komen. Vorige week heeft de ploeg daarin al een goede stap te zetten door met 4-0 te winnen van Oene. Ondanks dat Hellendoorn dus onderin het klassement terug te vinden is, is Hollandscheveld dus gewaarschuwd.

De eerste tien minuten van het spel zullen niet de boeken in gaan als de meest spannende openingsfase van het jaar. Zowel Hollandscheveld als Hellendoorn wisten nauwelijks van het middenveld weg te spelen. In de eerste echte aanval van de Oranje dames raakte de topscoorder, Sabrina van Nuil, geblesseerd. Hoewel ze het vervolgens nog wel probeerde, werd de keuze snel gemaakt om haar toch van het veld te halen en was het aan Milady van Dalen om het gemis van Sabrina op te gaan vangen.

Daarna ging het spel verder waar het gebleven was. Van beide kanten waren er weinig aanvallende impulsen. Hierdoor kwamen vooral de middenvelders veelvuldig aan de bal. Bij balverlies was het met name Irene Hulsebosch die de ballen wist te heroveren en vervolgens een aanval probeerde op te zetten. De enige en grootste kans kwam pas in de 38ste minuut de eerste grote kans op de 1-0. Kimberley Knol werd goed vrijgespeeld en wist met de bal naar de achterlijn te sprinten. De voorzet die zij vervolgens op Marleen Mens gaf ging net aan haar voet voorbij waardoor beide ploegen met de brilstand de rust ingingen.

Na rust kwam er een feller Hellendoorn uit de kleedkamer. Na de winst van vorige week en de matige eerste helft geloofde ze in hun kansen. Dit resulteerde in een grote kans in de 52ste minuut. Gelukkig stond keepster Anna-Joelle Stadman goed op te letten en wist de bal naar de corner te werken. Een antwoord van Hollandscheveld liet vervolgens niet lang op zich wachten. In de 56ste minuut ging een schot van Yvonne Aasman rakelings langs de doelpaal.

Toch was het Hellendoorn dat op 0-1 wist te komen. Amper een minuut na de kans van Yvonne, werd Anna-Joelle gepasseerd. Hellendoorn schoot de bal over Anna-Joelle heen, de keepster wist net niet hoog genoeg te komen om het schot te keren. Via de onderkant van de lat viel de bal vervolgens in het net en daarmee kreeg Hollandscheveld de taak om op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Milady was er in de 66ste minuut dichtbij, maar zij werd gestopt door de doelvrouw van Hellendoorn. Even leek Hellendoorn de voorsprong te verdubbelen. Maar wederom stond Anna-Joelle goed op te letten. Met een mooie snoekduik wist de goalie van Hollandscheveld de bal uit voor de doellijn uit de lucht weg te boksen en Hollandscheveld in de wedstrijd te houden.

Een kwartier voor tijd kreeg Kimberley Knol de bal aangespeeld. Zij zocht vervolgens haar tegenstander op en met een mooie actie wist zij haar tegenstander uit te kappen. Zodoende kreeg zij de kans om naar binnen te trekken. Ze moet vervolgens gezien hebben dat de keepster van Hellendoorn uit haar doel stond, want ze waagde de poging om van ver buiten de 16 op doel te schieten. Het doelpunt dat hieruit voorkwam was een opluchting voor het team en de aanwezige toeschouwers. Vijf minuten later deed zich vervolgens een identieke situatie voor. Wederom wist Kimberley vrij op het doel te schieten. De keepster was net als vijf minuten daarvoor kansloos. Het enige wat er ditmaal aan ontbrak was dat de bal in de netten verdween. Het leek alsof de wind op het laatste moment de bal net van richting deed veranderen, waardoor de bal de verkeerde kant van de paal passeerde. Hierdoor bleef de 1-1 stand op het scorebord staan en zien de Oranje-Zwarte dames dus twee punten verdampen. foto: Remco Bos