Sport

Kwiek geeft een cadeau weg!

Op zondag 10 februari mochten de handbaldames van kwiek aantreden tegen de studenten uit Groningen van V en S. Het bleek ook de 17de verjaardag te zijn van de keepster van Kwiek. Reden om haar eens een fijn cadeau te doen door zo min mogelijk doelpunten te incasseren. Het werd een mooie verjaardag voor de keepster van Kwiek.

Na 15 minuten stond er 7-0 op het scorebord. Dat voorspelde veel goeds. Na 30 minuten gingen de dames met 12-4 de kleedkamer in.
De bespreking hoefde niet lang te duren, het concept mocht nog wel iets simpeler. Nog meer focus op het onderscheppen van de bal, snel weg en de break lopen. Moet je toch een lange aanval spelen maak het jezelf niet te moeilijk, simpele korte wissels lopen en knallen.

Na 60 minuten handbal stond er een voorzichtig positieve stand van 25-11 op het bord. Deze uitslag had veel hoger moeten uitpakken en dit had ook eenvoudig gekund als zuivere doelpunten niet zo vaak afgekeurd waren geweest en de straffen iets meer waarheidsgehalte hadden gehad. Maar goed 2 punten kunnen worden bijgeschreven.

Kwiek staat inmiddels op plek 9 en de uitslag van vandaag maakte daar geen verschil in. Wel zijn de 2 punten dusdanig belangrijk dat Kwiek zich hiermee zo goed als zeker handhaaft in de 1ste klasse. Een knappe prestatie van de promovendus.
Nog 5 wedstrijden te gaan en volgende week mogen de dames laat aan de bak. Op zaterdag klinkt om 20:45 uur het eerste fluitsignaal in Oosterhesselen.

Geef een reactie