Noordscheschut geeft voorsprong uit handen tegen’D Olde Veste’54

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut met 2 – 2 gelijkgespeeld op bezoek bij ‘d Olde Veste ’54 in Steenwijk. De snijdende wind was een bepalende factor deze voetbalmiddag. Na een uur spelen leek Noordscheschut op rozen te zitten, toen men op een 0 – 2 voorsprong kwam. De gastheren kwamen echter terug, en gesteund met de wind in de rug wist men de stand nog om te buigen tot een remise.

Oefenmeester Marc van Meel kon vandaag weer beschikken over Danny Bouwman en Melvin Mol, dit ging ten koste van Lauren Lanning en de geblesseerde Leon Vlietstra. En achterin werd de van een vakantie genietende Rick Veldman vervangen door Kevin van Dalen. De eerste helft begon Noordscheschut, gezien de wind, aan de gunstigste speelzijde van het veld. Al in de 3e minuut werd Nick Koster de diepte ingestuurd, maar tijdig uitkomen van de keeper van OV voorkwam een goede mogelijkheid om de score te openen. Beide teams werd fatsoenlijk voetballen bijna onmogelijk gemaakt door de straffe wind, kansen bleken vooralsnog een schaarste. Na een kwartier spelen waaide een corner van Aron Boer bijna rechtstreeks binnen. En enkele minuten later was er zelfs een serieuze doelpoging van sluitpost Wiebe Zinger, die met een verre uittrap het doel van zijn collega-goalie onder vuur nam. In de 20e minuut werd Koster opnieuw de diepte ingestuurd, ditmaal na een dieptepass van Ton Kamping, de inzet van Koster zeilde echter rakelings over de deklat. Een minuut later was er het eerste gevaar voor de gastheren. Na een foutieve pass op het middenveld brak OV door over de linkerflank. Het speeltuig werd voorgebracht, maar na enkele hachelijke momenten kon het leer worden weggewerkt. Hierna volgden enkele afstandsschoten van Melvin Mol, maar deze had vooralsnog zijn vizier niet op scherp staan. Aan de andere zijde moest Zinger handelend optreden op een inzet in de korte hoek. Op slag van rust mocht Mol andermaal aanleggen voor een vrije trap. De sluitpost had de grootste moeite om de inzet van Mol te keren, maar een treffer werd voorkomen.

De tweede helft schoot Noordscheschut, ondanks de tegenwind, uit de startblokken. Al na een minuut spelen verdween een vrije bal van Mol op weergaloze wijze in de bovenhoek, 0 -1. De thuisploeg probeerde hierna het heft in handen te nemen, maar verder dan gevaarlijk worden uit een vrije trap kwam men niet. Sterker nog, de treffer viel aan de andere zijde. In de 58e minuut brak Mol door op de linkerflank. Na een goede actie bracht hij het leer voor en bij de tweede paal was Koster er als de kippen bij om de 0 – 2 tegen de touwen te schieten. Hierna volgden mogelijkheden over en weer. Een afstandsschot van OV verdween over, en Bouwman en Rijnald Vos kwamen enkele centimeters tekort om een vrije bal van Mol binnen te kunnen koppen. In de 66e minuut was het dan toch raak voor de gastheren. Een vrije bal werd diagonaal over Zinger gekopt, en bracht zodoende de spanning terug in de wedstrijd, 1 – 2. Na deze treffer poogde OV de druk op te voeren, Zinger bracht adequaat redding op een vlammend afstandsschot. Aan de andere zijde liet Noordscheschut zich ook niet onbetuigd. Na een goede actie van Jos Kroezen, belande het leer voor de voeten van Dennis Hooijer, deze besloot zelf op doel te schieten, waar Vos geheel vrijstaand voor het doel wellicht een betere optie was geweest. Een minuut later zeilde een kopbal van Van Dalen rakelings voorlangs. Waar OV keer op keer stuitte op de hechte Schut-defensie, doken de gasten aan de andere zijde opnieuw op voor het vijandige doel. Na een goede actie van Vos op de rechterflank, bracht hij het speeltuig voor op de instormende Kroezen. De geheel vrijstaande Kroezen liet het leer net te ver van zijn voeten stuitten, zodoende kon de sluitpost van OV deze tijdig voor zijn voeten vandaan plukken. Hierna probeerde OV alsnog een treffer te forceren in een absoluut slotakkoord, maar vooralsnog miste de nodige precisie en het venijn. Tot in de 86e minuut het noodlot alsnog toesloeg. Een sporadische onoplettendheid in defensie van Noordscheschut gaf OV de mogelijkheid om van dichtbij doeltreffend af te ronden, 2 – 2. Hierna waaide de wedstrijd ten einde, met een puntendeling als eindresultaat.

Man van de wedstrijd: Kevin van Dalen.