Thrianta gemakkelijk naar de overwinning.

Afgelopen zaterdag ontving Thrianta stadskanaal. Waar de uitwedstrijd nog een krappe overwinning opleverde. Had de ittica formatie ditmaal geen problemen en won met 26-19

Alleen bij 0-1 zou Thrianta deze avond achterstaan. Want na de openingstreffer scoorde de geel blauwen twee maal. Hierna zou stadskanaal nog één maal naast Thrianta komen 2-2. Hierna verhoogde Thrianta de verdedigende druk. Hierdoor kwamen de gasten regelmatig niet eens tot een fatsoenlijke aanval. Daarin tegen creëerde Thrianta veel kansen. Hierdoor liep de ploeg uit tot 9-4. Na deze sterke fase nam Thrianta regelmatig de verkeerde kansen. Daardoor kon de ploeg voor rust niet veel verder uit lopen. De ruststand was dan ook 14-8

Thrianta kwam goed uit de kleedkamers want na de rust werd de voorsprong uitgebouwd tot acht doelpunten 20-12. Hierna verzaakte Thrianta om er een monsterscore van te maken. Vooral verdedigend werdt het slordiger waardoor Stadskanaal mee kon scoren. Het gat van acht werd door de gasten nog weer verkleind tot vijf doelpunten 23-18. Hierna zette de hoogeveeners nog eenmaal aan om de eindstan uiteindelijk te bepalen op 26-19.

Door deze overwinning blijft Thrianta op de tweede plaats staan in de competitie. Omdat ook de koploper heeft gewonnen blijft het verschil twee punten. Wel is het gat met de nummer drie inmiddels gegroeid tot vier punten.

Aankomende twee weken is Thrianta vrij. Op 2 maart hervatten de hoogeveeners de competitie met een uitwedstrijd tegen VZK uit haule.