Elim speelde met vlagen goed spel en wint van BSVV

Elim – Zaterdag speelde sc Elim tegen een ploeg uit de onderste regionen, BSVV uit Smilde, haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar. Bij menigeen leefde de veronderstelling dat deze wedstrijd niet door zou gaan, gezien de waterige weersvoorspelling vooraf voor het weekend. Echter door de extreem sterke wind waren de velden goed afgedroogd en kon scheidrechter Woering uit Assen op het juiste tijdstip de aftrap laten nemen.

Wind mee
Het publiek zag in de eerste helft een aanvallend Elim wat de wind mee had in de rug. Elim was de bovenliggende partij en creëerde dan ook de meeste scoringskansen. Na een verre assist van J. Doldersum was het Prijs, die tegendraadskoppend de score opende voor de thuisploeg na ruim tien minuten spelen (1-0). Alleen Berbic deed iets terug voor BSVV na ruim een half uur spelen want hij wist de bal in het zijnet te schieten omdat Padding zijn doel goed verkleinde. Vlak voor de thee was het B. Koops, die via een geplaatst afstandsschot zijn van richting veranderde bal achter keeper Budding zag verdwijnen en Elim daardoor met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten (2-0).
Smet op sportieve wedstrijd
Na de rust probeerde BSVV met een snelle uitbraak de aansluitingstreffer te scoren maar sluitpost Padding stond weer een tegengoal in de weg. Ook aanvoerder de Groot deed een doelpoging want zijn kopbal ging nipt over, echter was dit over zijn eigen doel waardoor Elim deze middag de zoveelste corner kreeg te nemen. Na enkele wissels aan Elimzijde kon middenvelder Klein het vertoonde spel waarschijnlijk niet meer aanzien. Met een slaande beweging richting D. Doldersum onder de ogen van scheidsrechter Woering kon hij met een rode kaart vertrekken richting de douches. Hierdoor kreeg Elim nog meer ruimte om vrijuit te spelen maar M. Koops maakte een onnodige overtreding op het middenveld en kreeg hiervoor een gele kaart gepresenteerd.

Fraaiste goal

Een enkel afstandsschot van Timmer werd door Padding makkelijk gepareerd. Na een snelle balbehandeling van Odink kon M. Koops 10 minuten voor tijd worden vrij gespeeld en alleen voor de keeper scoorde hij eenvoudig de 3-0. Hierna kreeg Elim nog de nodige corners te nemen omdat het doel van Budding meerdere keren werd opgezocht. Een onderuit getrokken Klomp dacht dat hij nog een stip zou krijgen maar scheidsrechter Woering wilde hier niet in meegaan. Nadat aanvoerder Benjamins hierop verhaal ging halen bij de leidsman kon ook hij een gele kaart op zijn conto bijschrijven. Uit de achtste en laatste corner in de blessuretijd was het D. Doldersum die fraai aannam, aanlegde en hard afdrukte en zo zag hij dat zijn schot langs de binnenkant paal als laatste wapenfeit op het scorebord kon worden genoteerd (4-0). Met deze verdiende uitslag pakt sc Elim de koppositie weer terug van SVM, welke niet in actie kwamen en mag het volgende week proberen om in Dedemsvaart tegen SCD ’83 deze positie te versterken.
Doelpuntenmakers:
12’ 1-0 J. Prijs.
40’ 2-0 B. Koops.
80’ 3-0 M. Koops.
90’ 4-0 D. Doldersum.
Man of the match: J. Doldersum.
Opstelling: A. Padding, M. Koops, W. Boertien, E. Njagul, B. Koops, J. Gritter, Y. Benjamins, J. Doldersum, D. Doldersum, J. Prijs en R. Koekoek.
Wissels: J. Gritter, P. Metselaar, M. Odink en B. Mol.