Fc Tunas 1 – KTP Nieuw Roden vrouwen 1 ontmoeten elkaar in Hoogeveen

Hoogeveen – FC Tunas 1 spelen in de 1ste klasse A en KTP Nieuw Roden vrouwen 1 speelt in de Eredivisie vrouwen competitie en spelen ook nog op veld bij vv Nieuw Roden 1ste klasse. Beide teams stonden in november 2018 ook al tegenover elkaar als sparringpartner met een  eindstand 3-3.
Op vrijdagavond aan de Sporthal Valkenlaan stonden ze weer tegenover elkaar, allebei vrij van competitie en in goed overleg mede door de coach van KTP Andy de Jong werd er 3 x 20 minuten gespeeld.

Bij KTP speelt Amber Bandringa speelster die ook uitkomt voor het Nederlandse vrouwen zaalvoetbal.  Fc Tunas was gewaarschuwd, de wedstrijd werd gefloten door scheidsrechter E. WARKOR uit Meppel. De eerste 20 min ging bij beide teams voorzichtig, daarna speelde Fc Tunas met een mee spelende keeper. Daaruit kwam de eerste doelpunt (16de min) uit een combinatie, eerst tegen de paal en daarna via een oplettende medespeler de eerste doelpunt, niet lang daarna werd een pass van Fc Tunas onderschept en scoorde KTP (17de min) de gelijkmaker 1-1.

2de helft
In de 3 de min scoorde KTP 1-2 niet lang daar kwam Fc Tunas weer op gelijke hoogte 2-2. Fc Tunas kwam op voorsprong na een paar combinaties tot 3-2. KTP bleef doorgaan uit hun looplijnen was voor Fc Tunas spelers zoeken wie er mee liep, daardoor kregen ze kansen om te scoren, gelukkig was de keeper alert om ze tegen te houden. Pas in de 14de min scoorde Fc Tunas 4-2 daar bleef het bij.

3de helft

KTP zou nu 20 min lang pressen en Fc Tunas liet de jongeren erin staan om te zien hoe ze zich weren tegen de aanvallen van de dames KTP. 3de min scoort KTP de 4-3, Fc Tunas was weer erbij van beide kanten weer goed verdedigend spel en het ging heen en weer. Minuten tikken voorbij en Fc Tunas maakt in de 6de min 5-3 en in de laatste 9 min kreeg 2 van de jeugd de rust om gewisseld te worden. KTP ging met mee spelende keeper voetballen, bij fc Tunas werd in de laatste 6 min nog 2 spelers ingezet om dit tactisch op te vangen en door in de zone te dekken om ze op te vangen. In de 14de min uit een opgezette aanval van Fc Tunas de bal tussen de keepster en speelster van KTP die moest ingrijpen bij een speler van Fc Tunas. Speelster van KTP werd geraakt bij haar enkel ze schreeuwde van de pijn, waardoor de bal bij een speler van fc Tunas kwam en kon scoren maar hij hield de bal vast ivm KTP speelster die op de grond lag. Na paar min stond ze alweer op en ze kon gelukkig doorgaan, KTP ging hierna door met pressen uiteindelijk kwamen ze tot scoren 5-4, met nog een paar minuten te gaan bleef Fc Tunas goed rond tikken en de dames gaven het maar niet op, ze bleven doorgaan tot het eind, uiteindelijk floot de scheidsrechter de wedstrijd af.
Het was een leerzame, sportieve en een spannende wedstrijd voor Fc Tunas.

Na de wedstrijd gingen we gezamenlijk wat drinken en eten, KTP moest nog terug naar Roden toe en dat hoort bij ons Moluks cultuur, je kan ze niet met een lege maag naar huis sturen en ze genoten van de drankjes, namu namu (pasteitjes), rissoles en sambal.

Tekst: Dave Loupatty
Foto’s: Rhona Manu