Project ‘Gezond en Fit ouder worden’

Hoogeveen – In februari 2019 gaat het succesvolle project ‘Gezond en Fit ouder worden’ in Hoogeveen-Centrum van start. Dit beweeg- en leefstijlprogramma heeft al in vele dorpen en wijken van de gemeenten Hoogeveen en De Wolden gezorgd voor meer bewegende senioren.

Het project kan zorgen voor een betere conditie en vitaliteit van de deelnemers en met elkaar bewegen zorgt voor meer sociale contacten.

FITHEIDSTEST

Begin februari worden inwoners uit Hoogeveen-Centrum in de leeftijd van 65 t/m 87 jaar geïnformeerd om deel te nemen aan deze fitheidstest. Deze test bestaat onder andere uit het meten van de bloeddruk, coordinatie, lenigheid, spierkracht en uithoudingsvermogen. De fitheidstest vindt plaats op woensdag 27 februari in woonzorgcentrum De Westerkim te Hoogeveen.
Project ‘Gezond en Fit ouder worden’ Na afloop van de fitheidstest kunnen mensen zich aanmelden voor een vervolgtraject bij een aantal bestaande beweeggroepen in de wijk.

ORGANISATIE

Het project wordt georganiseerd door de sportfunctionarissen senioren van de gemeente Hoogeveen in samenwerking met de gezondheidsprofessionals van woonzorgcentrum De Westerkim.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Stefan Freriks (sportfunctionaris senioren) via telefoonnummer 06-31655475 of per e-mail s.freriks@dewoldenhoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord