Het Haagje wordt een groene blikvanger in Hoogeveen

Hoogeveen –  De gemeente is bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van Het Haagje. In een eerder stadium werden al de Mr. Cramerweg, de Schutstraat en een deel van de Zuidwoldigerweg aangepast.

Nu is het laatste deel aan de beurt; de aanleg van een vrij liggend fietspad en verdubbeling van het aantal bomen bij Het Haagje. Met inspraak van bewoners en ondernemers is een ontwerp gemaakt, waardoor de entree van het Hoogeveense centrum aantrekkelijker én veiliger wordt.

KAP EN NIEUWE AANPLANT VAN BOMEN

Bomen vormen een wezenlijk onderdeel bij de herinrichting van Het Haagje en zijn zeer bepalend voor de beleving en uitstraling. Er is onderzoek gedaan naar het eventueel behouden en verplanten van de huidige bomen. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten om 55 bomen te kappen en één boom te verplaatsen. Daarnaast zullen er circa honderd nieuwe Acacia bomen worden geplant. Het bomenplan is afgestemd op het verlichtingsplan en de bomen hebben in het ontwerp voldoende groeiruimte voor minimaal 50 jaar. De Acacia is niet alleen mooi om te zien; deze boom draagt ook bij aan de biodiversite en is klimaatbestendig. Hoogeveen vanuit de lucht: Gert- Jan Anninga

Deel dit bericht!

Geef een antwoord