The prodigy

Wanneer haar jonge zoon Miles zich steeds merkwaardiger gaat gedragen, begint Sarah te vermoeden dat hij wordt bezeten door iets bovennatuurlijks. Ze vreest voor de veiligheid van haar familie maar klampt zich tegelijkertijd vast aan haar moederinstinct om Miles te beschermen. De verontrustende gebeurtenissen dwingen haar echter om haar verleden onder ogen te zien waarbij de grens tussen waan en werkelijkheid steeds vager wordt.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Horror
92 minuten
16+
Nicholas McCarthy
Taylor Schilling, Jackson Robert Scott, Peter Mooney

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Gerard Duinkerken

Gerard Duinkerken

Een spannende film met bizarre momenten. Schrikmomenten en emoties wisselen elkaar voortdurend af. Een verhaallijn die je vanaf het begin al aan het denken zet. The Prodigy is eindelijk weer een film van het ouderwetse niveau horrorfilms, onverwachte schrikmomenten en een goed verhaallijn. De acteurs vertolken hun rollen goed en de film is goed in elkaar gemonteerd. Geen opzwepende muziek maar plotselinge schrikmomenten verrassen alle bezoekers. De film gaat niet enkel over afgehakte ledematen, bloed wat in het rond vliegt en het afslachten van mensen. Nee, deze film loopt met een goed verhaallijn waarin je de jonge acteur ook ziet opgroeien en meemaakt wat er in het leven gebeurd en afspeelt. Een verrassend einde neigt naar een tweede deel die we dan ook zeker weer gaan zien.

Judith Bos

Judith Bos

Een heerlijke horrorfilm met zeer goede momenten waarbij je op het puntje van je stoel zit. Het duurt even voor de film is opgebouwd, waardoor hij in de eerste helft van de film niet zo spannend lijkt, maar in de tweede helft van de film wordt pas echt duidelijk hoe diepgeworteld de problematiek bij de kleine Miles precies is. Het is een goeie combinatie tussen ouderwetse horror met een ijzersterk achtergrondverhaal en de nieuwerwetse trend van de paranormale horrorfilms. De ouderwetse bloederigheid is zeker niet vergeten en dat maakt het voor een echte horrorliefhebber toch één van de beste horrorfilms die in lange tijd is te zien. Het enige jammere aan deze film is dat het maar 92 minuten duurt, waarmee het een vrij korte film is.

Taylor Schilling, bekend van Orange is the new black, speelt de moeder van Miles en zet daarin echt een geweldig staaltje acteerwerk in. Een perfecte actrice voor in een horrorfilm als dit. De jonge Jackson Robert Scott speelt de rol van Miles. Hij speelde eerder al in de horrofilm It en zal naar verluid van geruchten ook in It: Chapter Two gaan spelen. Een sterke jonge aanwinst voor horrorfilms van de toekomst, die nog wel eens groot kan gaan worden in dit genre!

Een heerlijke horrorfilm dus met de ‘feel’ van de ouderwetse horrorfilms, waarmee het menig horrorliefhebber toch weer hoop geeft op een aantal leuke films in de toekomst na een hele reeks tweederangs horrorfilms die beter als thriller weggezet konden worden. Het einde van de film doet vermoeden dat er nog een tweede deel komt van The prodigy en daar hoop ik dan ook erg op!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord