Stichting Loket Geldzaken opgericht

Hoogeveen: Het Loket Geldzaken is sinds meer dan twee jaar inmiddels een begrip in Hoogeveen. Het Loket biedt inwoners van Hoogeveen financiële administratieve ondersteuning door vrijwilligers. Loket Geldzaken is tot stand gekomen door een samenwerking van verschillende (vrijwilligers)organisaties: Humanitas thuisadministratie, Schuldhulpmaatje Hoogeveen, Leger des Heils, Administratievoormekaar en Stichting welzijnswerk (SWW).

Met goed opgeleide vrijwilligers van de verschillende organisaties wordt het Loket van maandag tot en met vrijdag bemand en kunnen mensen voor ondersteuning zonder afspraak terecht. Waar mogelijk of noodzakelijk kunnen hulpvragen worden doorverwezen naar ondersteuning van een van de deelnemende organisaties binnen het Loket.

Overkoepelend is de Stichting Loket Geldzaken opgericht met als voornaamste doel mensen te ondersteunen die vragen hebben over hun financiën, tevens te voorkomen dat mensen in een problematische schuldensituatie terechtkomen of terugvallen in deze situatie. Loket Geldzaken is daarnaast aan de slag met een aantal thema’s die kunnen bijdragen aan dit doel. Denk aan projecten op het gebied van vroegtijdige signalering van financiële zorgen, het verbeteren van de samenwerking tussen professionals en vrijwilligers en het geven van voorlichting over omgaan met geld e.d.

Het bestuur van de Stichting Loket Geldzaken wordt gevormd door vertegenwoordigers van de oprichtende instant ies: namens Humanitas afdeling Zuid-Drenthe Maaike van der Zande, namens Administratievoormekaar IJsbrand Spinder, namens Loket Geldzaken, coördinator Titia Hardenberg, namens Stichting Welzijnswerk Johan Bosman en namens Schuldhulpmaatje Ton Bargeman.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord