Onderzoek naar flexibele woonvormen Het Haagje

Hoogeveen – Het college gaat onderzoek doen naar flexibele woonvormen bij de herinrichting van Het Haagje. De maatschappij wordt steeds dynamischer, maar de woningmarkt komt hier nauwelijks aan tegemoet, terwijl veel huurders flexibel willen wonen, passend bij hun persoonlijke levensfase.

De gemeente kent nog geen flexibele woonvormen, maar wil nu aan de hand van een specifieke locatie – Het Haagje dus – onderzoeken of het wenselijk is een flexibele woonvorm toe te voegen aan de woningmarkt. Met het onderzoek wil het college in beeld krijgen welke aspecten van belang zijn om in te kunnen spelen op deze woonvorm en welke rol de gemeente hier zelf in heeft.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Onderzoek naar flexibele woonvormen Het Haagje

  • 6 februari 2019 om 18:25
    Permalink

    Gewoon levensloopbestendige woningen met een slaapkamer beneden die eerst als kantoor/hobby ruimte kan dienen en op latere leeftijd als slaapkamer is toch niet zo moeilijk , gewoon praktisch …………………………………….oh , nee dat kunnen ze bij de gemeente niet , wat dom van mij om zoiets te…………….

  • 7 februari 2019 om 16:37
    Permalink

    Misschien is het handig als wordt uitgelegd wat flexibele woonvormen zijn en hoe je daar een straat op kunt (her)inrichten. Mag je er straks een tentje opslaan?

Geef een antwoord