Geslaagd FZ FORZA 468 Smashtoernooi

Hoogeveen – Zaterdag 2 februari vond het FZ FORZA 468 Smashtoernooi plaats in de Valkenlaan. Het toernooi is onderdeel van het 468 circuit van Noord-Nederland en betekent jaarlijks de start van het toernooiseizoen. 125 deelnemers streden in 3 verschillende categorieën voor de eerste prijs, waarvan 37 deelnemers de club Smash Hoogeveen vertegenwoordigden.

Het toernooi is de hele dag goed verlopen. Door veel afmeldingen vanwege ziekte werden de wedstrijden eerder gespeeld dan volgens schema en waren de finales op tijd aan de beurt. In deze finales was Smash Hoogeveen een grote leverancier van spelers. In alle drie de categorieën zijn Smashers wel in de prijzen gevallen.

In de mannenenkel 8 moest Arie den Boon het in de halve finale opnemen tegen Ramanathan Vadharajan, maar deze verloor Den Boon helaas net. Uiteindelijk is Vadharajan op de tweede plaats geëindigd. In de mannendubbel 8 vochten drie koppels van Smash en een ander koppel in de halve finales om een plek in de finale. De ene finale bestond uit twee koppels van Smash. Wesley Anderson en James Anderson namen het op tegen Marc van der Veen en Jesse van der Veen. Na een spannende halve finale mocht het koppel Anderson door naar de finale, zij zijn uiteindelijk tweede geworden. In de andere halve finale stonden Arie den Boon en So Ho, maar zij mochten helaas niet naar de finale.

In de mannenenkel 6 verloor Jonathan den Boon van Smash de halve finale van Harm van Schaik. Van Schaik is uiteindelijk eerste geworden. In de gemengd dubbel 6 heeft Jasper Haveman van Smash mogen zegevieren in de finale met zijn gekoppelde partner Lisanne Hagen van BC Flits. Haveman heeft in de mannendubbel 6 ook de eerste plek weten te bemachtigen met zijn partner Egbert Guichelaar van Smash na alle wedstrijden te hebben gewonnen in de poule. In de vrouwenenkel 6 heeft Demi van der Veen van Smash de tweede plek weten te behalen.

In de hoogste categorie, de 4, heeft Pim Nijmeijer het in de halve finale van de mannenenkel opgenomen tegen Somrak Doornebosch. Helaas verloor Nijmeijer en heeft Doornebosch uiteindelijk de eerste plek weten te bemachtigen. In de gemengd dubbel 4 bestond de finale alleen maar uit Smashers. Pim Nijmeijer en Roos van Goor stonden tegenover Stefhan Koehorst en Yvonne Drost. Na een lange finale van drie sets hebben Koehorst en Drost gewonnen. Koehorst speelde ook de herendubbel 4. Zijn partner van vorige jaren, Matthijs Esser, was dit jaar geblesseerd en dus konden ze niet samen de titel verdedigen die ze vorige jaren hebben gewonnen. Echter wilde Jasper Witteveen wel invallen en ze hebben het tot de halve finale gehaald. In de halve finale hebben ze net verloren van Marc en Victor Ching van Griffioen ’76 SV, die uiteindelijk de herendubbel hebben gewonnen. In de vrouwendubbel 4 hebben Stephany de Jonge en Roos van Goor helaas net verloren in de halve finale na drie spannende sets van Martine Beers en Kim Braam. In de finale mochten Edith Nijmeijer en Yvonne Drost het opnemen tegen Beers en Braam, maar ook in de finale mocht Smash helaas niet zegevieren.

Al met al was het een geslaagde en sportieve dag in de Valkenlaan. Hieronder nog een overzicht met alle prijswinnaars van Smash Hoogeveen:

Mannendubbel 8:
2e prijs; Wesley Anderson en James Anderson

Gemengd dubbel 6:
1e prijs; Jasper Haveman en Lisanne Hagen (BC Flits)

Mannendubbel 6:
1e prijs; Egbert Guichelaar en Jasper Haveman

Vrouwenenkel 6:
2e prijs; Demi van der Veen

Gemengd dubbel 4:
1e prijs; Stefhan Koehorst en Yvonne Drost
2e prijs; Pim Nijmeijer en Roos van Goor

Vrouwendubbel 4:
2e prijs; Yvonne Drost en Edith Nijmeijer


Foto : Jan Penninkhof en Marc van der Veen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord